Treenivinkit

Valmistautumisvinkkejä lähinnä pitkäkestoisiin suorituksiin:

Valmistavat harjoitteet: 1-2kk ennen suoritusta on tärketä tehdä edelleen pitkiä lenkkejä, mutta myöskin tehoharjoituksia. Niiden ja levon oikea suhde on se yksinkertainen resepti mikä kehittää. Pelkkä junnaaminen tasavauhdilla ei muutenkaan ole kannattavin ratkaisu, jos kuitenkin käy lenkillä säännöllisesti. Pieni rytmitys lisää kuntoiluun myös mielenkiintoa.

Pidempi kovavauhtinen lenkki tankkaus- ja juomakokeiluineen kannattaa tehdä 2-3 vkoa ennen kilpailua. Varsinainen kisaviikko muutoin erittäin kevyttä harjoittelua, joskaan pelkkä lepo ei itselleni sovi, tulee helposti liian veltto olo. Jonkun kovemman harjoitteen teen vielä kisaviikon alussa, taikka edellisenä viikonloppuna. Näitä kannattaa kokeilla ja erityisesti oppia virheistä, ja uskaltaa muuttaa tapojaan.

Tankkaus: Parin päivän hiilaritankkaus riittää itselle tapahtumasta riippumatta. Vitamiinit, hivenaineet ja magnesiumin syön tehostetusti kisaviikolla. Tämäkin osio on hyvä testata etukäteen valmistavan harjoituksen yhteydessä. Viimeinen vuorokausi ennen kilpailua sitten ihan normaalilla ruualla ja juomalla, varsinkin liika juominen juuri ennen tapahtumaa voi vain heikentää hivenainetasoja, ja näin huonontaa lopputulosta osaltaan.

Juomahuolto kilpailun aikana: jos ei mene pelkästään järjestäjän juomahuollolla, niin on syytä kehittää joku muu keino. Ystävä juottamaan, CamelBak selkään, geelejä mukaan, tms. Joka tapauksessa, n 20min välein juomaa pitäisi saada vaikkei olisi jano.! Kuten Tour de Francen aikana vuosittain todetaan, se voittaa joka pystyy juomaan ja syömään eniten. Toki silloin puhutaan "vähän" vielä eri asiasta.
    Valmistautuminen on aina erittäin yksilöllistä, joten tässä kirjoitetut vinkit ovat itsellä, ja ehkäpä myös yleisesti toimivia. Jokaisen on syytä valmistautua oman kunnon ja kehon reagoimisen mukaisesti. Tärkein vinkki lienee se, että miten ikinä valmistaudutkaan, testaa sen toimivuus itsellesi etukäteen.!

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti