Varusteet

Infoa varusteista, voitelusta, jne. Teksti on sekalaista ja sekavaa kuten aina.

Sukset: Joillakin keleillä pitopohjasukset saattavat toimia, mutta perinteiseen tyyliin suosittelen kyllä kaikille ihan normaalia suksea, pidon lisääminen purkista ei kauhean hankalaa kuitenkaan ole. Pito kannattaa lisätä lämpimässä tilassa, kylmässä ulkoilmassa purkki ei tahdo pohjaan kunnolla tarttua.

Vapaan suksissa suksen profiili ja pohjakuviointi vaikuttavat luistoon paljon enemmän kuin voitelu. Huonoa taikka kelille sopimatonta suksea ei saa luistamaan hyvälläkään voitelulla kunnolla. Suksien valinnassa kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen, nykyään lähes jokaisessa urheiluliikkeessä löytyy riittävästi ammattitaitoa valinnan avuksi.

Valitettavasti se on aika paljon tuuristakin kiinni, saako lopulta hyvän suksen vai ei. Vaikka sukset tehdään samalla tavalla, niin niiden kokoamiseen käytetään liimaa, eikä se koskaan käyttäydy samalla tavalla vaikka koneet tarkkoja ovatkin. Juurikin tästä syystä hyvästä suksiparista kannattaa pitää huolta.

Voitelu: alla hyvä linkki voiteluun käytännössä. Ei ole vaikeeta touhua kunhan on oikeat välineet.
http://www.youtube.com/watch?v=0KS45Ycf4_I

Ja sitten jos haluaa päästä hommasta vielä helpommalla, niin tämä on yksi vaihtoehto:
http://jami147.fi/index.php/jami42-ski/170-vaihtoehto-kiireiselle--pikaluisto
Tietenkään nämä pikaluistot eivät ole yhtä hyviä, tai kestäviä kuin parafiinit, mutta hetken näilläkin pääsee hiukan liukkaammin eteenpäin.

Mahdolliset sivulla olevat voiteluvinkit perustuvat sääennustuksiin, joten niiden käyttö on luonnollisesti omalla vastuulla. Asiaan vaikuttaa niin moni tekijä: matka, lämpötila, kosteus, lumen koostumus, hiihtotekniikka ja kokemus, jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti