torstai 16. lokakuuta 2014

Ruka 6pv, Iiringin reitti Iivaaralle

Oltiin jo alustavasti edellisenä päivänä sovittu, että lähdetään torstaina vaihtelun vuoksi salille ja uimaan, tai käymään Kuusamon Tropiikissa kylpemässä. Aamun aurinko sai matkaajat toisiin ajatuksiin, suuntasimme ensin pyörimään hetkeksi Kuusamon keskustaan ja siitä Iiringin reitin lähtöpaikalle, joka on n 35km Kuusamon eteläpuolella.

Kulkemamme kesäkuussa 2014 avatun Iiringin 9km reitin ohjeellinen kulkuaika on 4-5 tuntia, mikä lienee melko sopiva, jos matkaa rauhassa. Suosittelen kulkemaan reitin vastapäivään, jolloin nousuosuus on loivempi ja parhaat palat jäävät viimeiseksi. Reitin pitäisi olla myös maastopyöräilyyn soveltuva, tätä oli hiukan vaikea arvioida, kun maassa oli lähes 10cm lunta.

Iiringin päältä avautuu kirkkaana päivänä näkymät erittäin kauas, myös Venäjän rajan toiselle puolelle. Reitillä saa nauttia luonnon rauhasta, samana päivänä reitillä ei muita näkynyt, eikä myöskään Näätälammin tuvan vieraskirjassa ollut merkintöjä ko päivän kohdalla ennen meitä.

Kuljimme reitin myötäpäivään, jolloin alkuun tulee melkoisen rapsakka nousu. Iivaaran päältä polku onkin sitten alanevaa maastoa pitkän matkaa. Nousua tuli jälleen kiitettävät 550 metriä ja aikaa kului 1h 20min. Juoksimme siis kaikki tasaiset ja alamäkiosuudet, ylöspäinkin noustiin melko reipasta tahtia.

Päivän reitti

Maisema näköalapaikalta ennen Iivaaran huippua

Huipulla ollaan

Hieno ilma jälleen

Polku mutkittelee alas vaaralta

Näätälammin tupa

Reitti ja profiili

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti