torstai 6. elokuuta 2015

Hauhon Jokamiestriathlon 2015

Jo neljättä kertaa putkeen viivalla, tällä kertaa enemmänkin treenimielessä Tahkon täyttä Ironmania varten, kuin maksimaalisen korkeata sijoitusta hakemassa. Tiedossa kuitenkin oli, ettei kehossa riitä vääntö kisaamaan osanottajalistalla olevia kilpakumppaneita vastaan, oikeastaan millään osuudella ja nappipäivänkään kohdalleen osuessa ainakaan uinnissa / juoksussa. Uintia ehkä odotin eniten etukäteen, koska kertaakaan Hauholla se ei ollut vielä mennyt lähimaillekaan hyvin, vaikkei matka pitkä olekaan. Joukossa uimisen pahin hysteria oli onneksi rapissut hiukan etukäteen Hollolan kisassa ja omissa treeneissä.

Lähtölaukaus

Uinti oli totaalinen yllätys, lähdin liikkeelle oikeaa kaistaa jotta saan uida oman uinnin. Ekalla poijulla ihmettelin kun vain 2 tyyppiä käänsi ennen, eikä kukaan kauhaissut jaloille kun vedin yli 90 asteisen käännöksen. Vauhtiin taas päästyä vilkaisin taakse, ja siinä olikin n 5m eroa seuraaviin. Siinä sitten kärjen takana tasatahtia uinnin loppuun saakka, ilman pahempia ongelmia.

Aivan jäätävän hyvä fiilis!

Vedestä ylös kolmantena, hymy korvissa

Tiukka juoksu ylämäkeen vaihtopaikkaa kohden

Uinnista nousu

Uinnin vedin märkkäri päällä, jotta uinti olisi samanlaista kuin täydellä matkalla. Samalla sai vaihtotreeninkin, vaikkei Tahkolla sinänsä kiire ole vaihdoissa. Siellä kun koko päivän urakoi, niin homma ei ole parista minuutista kiinni.

Vaihtopaikalla meni hetken aikaa liian kauan

Vihdoin pyöräosuuden alkumetreille

Vaihdossa vietetyt hetket kostautuivat siten, etten päässyt heti mihinkään letkaan mukaan, ja ekat 5km mentiin vastatuuleen. Yksi letka oli tarjolla 3km kohdalla, mutta siitä sitten vetovuoron jälkeen pullahdin ulos, reisien jo ollessa aikalailla tyhjät. Tämä oli yllätys, ettei jaloista saanut oikein mitään irti pyöräilyssä, jotenkin koivet oli ihan kohmeessa ja veti vaan totaalisesti hapoille. Tehotreenien puutetta varmasti, kun kaikki treeni on kohdistettu pitkälle matkalle. Lopussa onneksi pääsin takaa tulleen beesiin edes viimeiselle 2km matkalle, jossa sai happoja hieman karkoitettua koivista.

Pyöräosuuden loppu

Vaihtopaikalla jälleen, tossun kanssa ongelmia

Edellä mennyt kisaaja vaihtoi niin paljon nopeammin, että tuli kauhia hätä tossujen kanssa, toisen lenkkarin pohjallinen jäi ihan mutkalle. Meinasin lähteä vielä juoksemaan kypärä päässä, mutta onneksi joku ystävällinen huomautti, että onkohan tuo jo turvallisuuden liioittelua..

Juoksu meni kohtuudella, hapoillehan siinä ekassa loivassa 0,5km mäessä taas meni, mutta onneksi malttoi himmata sen verran, että sai ehjän suorituksen. Kärki ja muutkin menivät todella kovaa, kovin aika 9'40 vastaa tasaisella reilusti yli 4km Cooperin vauhtia. Hullua.

Juoksussa tuli uinnin lisäksi paras oma suoritus, 11'40, johon olen tyytyväinen, kun edelleenkin juoksun harjoittelu on lähestulkoon kielletty.

Päivän ykkönen, seurakaveri (TCC) Olli Miettinen

Oma suorituskin loppumetreillä

Kaksijakoinen fiilishän tästä jäi. Todella ylpeä ja onnellinen uinnista, juoksukin meni ok. Eka vaihto ja pyöräilyn alku jäi hiukan kismittämään, mitä sitä kilpailijan luonteelleen voi.

Mutta aivan mahtava tapahtuma kaikenkaikkiaan, ja tänne voi tulla ilman mitään aiempaa kokemusta / sen kummallisempia välineitä.


Tilanne uinnin jälkeen

Koko kisan seuranta

Loppuun vielä ISO kiitos jälleen kuvaus-, huolto ja kannustus"joukoille"! Kiitos myös yleisölle ja seurakavereille, kannustusta reitin varrella oli erinomaisen mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti