keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Palautuminen ja lihashuolto

Paljon puhutaan johonkin suoritukseen valmistautumisesta, tehoharjoituksista, jne, mutta edelleen liian vähän painotetaan palautumista ja lihashuoltoa.

Koska itse olet viimeksi venytellyt kunnolla tai käynyt hierojalla.? Nautitko hyvän treenin tai kisan jälkeen palautusjuoman/-patukan 30min sisällä suorituksen loppumisesta.?

Lihashuolto on yhtä tärkeä osa harjoittelua kuin itse treenaaminenkin. Väsyneenä ei kannata harjoitella, lihaksiston ja elimistön pitää olla vastaanottavassa tilassa, jotta harjoituksesta on enemmän hyötyä kuin haittaa. Toki palauttavat, eli erittäin matalasykkeiset, harjoitukset ovat myös yksi hyvä lääke kun olo ei ole ihan terävin syytä tai toisesta.

Palautumista ja hyvinvointia edistää säännöllinen venyttely, sekä hieronta, jos harjoittelee vähänkään enempää. Varsinkin kun ikää kertyy mittariin, niin asian merkitys korostuu. Samoin palautusjuoman nauttiminen on kaikkien tutkimustulosten mukaan olennaisen tärkeä tekijä, varsinkin kuormittavien suoritusten jälkeen. Siis jos haluaa lihaksiston palautuvan nopeammin ja ottaa täyden hyödyn irti harjoituksesta.

Pogostan hiihto oli sunnuntaina. Maanantaina oli lepopäivä, eilen koitin vähän hiihdellä mutta olo oli väsynyt, joten tänään, keskiviikkonakin on lepopäivä. Taas huomenna ehkä yritetään vähän harjoitella. Eli vaikka on elämäntapaliikkuja, niin välillä pitää ymmärtää myös levätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti