tiistai 22. lokakuuta 2013

Palauttavan harjoituksen merkitys

Kun lihaksisto on jumissa, ei treenaaminen tunnu kivalta. Mutta ei se silloin kyllä kannatakaan, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Lihaksisto ei väsyneenä pysty vastaanottamaan harjoitusta, vaan menee vain enemmän jumiin.

Toiset suosivat pelkkää lepoa, toiset lepoa ja venyttelyä. Kolmannet vannovat niin sanotun aktiivisen palautuksen nimeen.

Ainakin itsellä tuo viimeksi mainittu on se tehokkain keino silloin kun esimerkiksi jalat ovat kunnolla jumissa. Tällä ikää sitä ei ihan sekunnissa enää palaudu kaikenmaailman salissa pomppimisesta, ja jos vaan sattuu olemaan aikaa ja virtaa, silloin yleensä yritän lähteä kevyellä pyöräilylenkille.

Kun pyörällä pyörittelee rauhassa, ei syke nouse liiaksi ja lihaksiston maitohapot pääsevät liikkelle. Kotiin päästyä lihaksisto on kuitenkin kunnolla lämmitelty ja se on parhaassa terässä vastaanottaakseen pitkän venyttelyn.

Tämän jälkeen useimmiten seuraavana aamuna sängystä nousee erittäin paljon tuorejalkaisempi mies, siis siihen verrattuna mitä se olisi pelkällä sohvalla makailuun verrattuna ollut.

Tässä esimerkkiharjoituksessa tuli nyt mentyä maastopyörällä jo ehkä liiankin hiljaa, mutta se ei todellakaan ole häpeä silloin kun pitää saada keho palautumaan. Samalla tuli katseltua vähän miltä näyttää Sairion ja Aulangon tienoon asuntopolitiikka, ja muutama uusi polkukin tuli löydettyä.

Keskisyke pitää olla alle 120, kun palautellaan 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti