maanantai 21. lokakuuta 2013

Suunto Ambit2 ja uinti

Vihdoin sain aikaiseksi aloittaa myös syksyn uintitreenit, matkassa oli mukana luonnollisesti myös uskollinen treenikaverini Ambit2. Pakko myöntään että olin hiukan skeptinen, että noinkohan mittari näyttää mitään järkevää sisäuinnissa, ennakkoasenne oli että "noinkohan sillä kiihtyvyysanturilla oikeasti voi mitään matkaa mitata".

Kuinka väärässä sitä voikaan olla. En tiedä miten asia on teknisesti toteutettu, mutta jokusen ensimmäisen altaanvälin jälkeen Ambitti näytti metrilleen oikeaa lukemaa. Melko mukavaa uida kun saa koko ajan tietoa vauhdistaan, voi seurata montako vetoa kauhoo milläkin altaanvälillä, ja luonnollisesti näkee matkan mitä on uinut.

Lukuisia ominaisuuksia jäi vielä testaamatta, tarkoituksella en vielä opettanut mittarille esim uintityyliä, joista sen pitäisi tunnistaa kaikki eri versiot. Ainakin tuollainen tunnin treeni meni kuin siivillä, kun tuli seurattua aikoja ja yritti vähän rytmittää 2km uintiaan muutenkin normaalia enemmän.

Tähänkin tarkoitukseen Ambit2 siis sopii kuin nenä päähän. Kannattaa todellakin kokeilla jos vähääkään tulee uimahallissa käytyä.!

Aika, matka, vetotehokkuus, jne

Käyristä esillä vetotiheys ja vauhti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti