sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ilonen loistava esikuva nuorille

Jos uskot omiin kykyihisi, ja omaan tekemiseen, niin voit päästä pitkälle täältä lumen ja jään keskeltä jopa yhdessä maailman harrastetuimpien joukkoon lukeutuvassa kesälajissa.

Mikko Ilonen taisteli jälleen upeasti Golfin European Tourin suuressa kisassa, nousten viimeisten viiden reiän aikana tehtyjen kolmen birdien avulla uusintaan Sergio Garcian kanssa. 

Uusinnassa nähtiin uskomatonta golfia molemmilta. Molemmat pelaajat olivat lähellä tehdä eaglen kahdella ensimmäisellä uusintareiällä. Lopulta Ilonen ei saanut tehtyä bunkkerista neljättä perättäistä birdietä, ja voitto livahti hyvin pelanneelle Garcialle.

Tämä kakkossija ei mielestäni ollut missään tapauksessa hävitty sellainen, vaan osoitus kuinka upeasti Mikko pystyy säilyttämään hermonsa näinkin tiukassa tilanteessa, miljoonien silmäparien jännittäessä vastaanottimien äärellä ympäri maapalloa.

Suomessa ei osata edelleenkään arvostaa tarpeeksi näiden meidän muutaman todellisen tähden edesottamuksia lajeissa, joissa on miljoonia hyviä kilpatason harrastajia maailman lähes jokaisessa kolkassa. Toivotaan että tilanne edes hiljalleen korjautuisi oikeaan suuntaan, ja uskallettaisiin samalla tunnustaa sinivalkoista väriä ja kannustaa koko sydämestämme näitä meidän harvoja kestotähtiä maailmalla.

Marginaalit ovat todella pienet, ja menestyäkseen vuodesta toiseen täytyy kaikki tehdä huippu-urheilijan tavoin. Eikä se ole todellakaan helppoa, ja jotkut ovat vielä onnistuneet sovittamaan perhe-elämänkin oikealle paikalleen tässä monimutkaisessa yhtälössä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti