sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Testissä Atomic Worldcup Skate sukset

Lauantaina tuli käytyä hiihtämässä reilu puoli tuntia pakkasessa perinteistä Atomicin tuoreilla testisuksilla. Tässä ei niinkään ehditty testaamaan vielä ko suksia, vaan koitettiin katsoa kestääkö miehen keuhkot muutaman päivän väsymyksen ja kurkkukivun jälkeen raakaa pakkasilmaa. Ja onneksi kesti, joten seuraavalle päivällä suunniteltiin tietenkin jo suksitestit.

Vapaan tyylin testikalusto alkaa olemaan jo kohtuullisella tasolla, testissä oli mukana 4 paria suksia, sekä 2013 että 2014 vuosimallien HT (Hard Track, kovalle lumelle) ja ST (Soft Track, pehmeälle lumelle) sukset. Pakkasta Ahvenistolla oli tänään n 15 astetta, ja tykkilumi oli kuivaa eikä sitä valitettavasti oltu ajettu ko päivänä. Valmista latua oli reilu 3km, luonnonlumi kun loistaa tänä ihmeellisenä talvena edelleenkin poissaolollaan.

Testikalusto rivissä

Kuvasta voi etsiä mallien eroavaisuuksia, vasemmalta lukien vm 2013 HT, ST, vm 2014 HT ja ST.

Koska latua ei ollut ajettu, oli baana erittäin pahasti liipalla, ja veikkaanpa että todella monen suksijan jalat ovat siitäkin syystä huomenna kipeät. Täytyy toki koittaa ymmärtää myös latujen tekijöitä, varmasti  on pitkää päivää puskettu että hiihtämään ylipäätään edes päästään..kiitos myös kaikille talkoolaisille siitä..!

Tällaisilla keleillä pitäisi hiihtää ilman muuta perinteistä, mutta koska kisapäiväkin voi osua samaiselle ilmalle, niin testien näkökulmasta päivä oli tänäänkin varsin otollinen. Vähintäänkin suksen hiihdettävyys nousi arvoonsa, ja eroja löytyi todella paljon.

Luistotesti: 1. vm14 HT, 2. vm14 ST ja vm13 ST, 4. vm13 HT.

Hiihdettävyys: 1. vm14 HT, 2. vm13 HT, 3. vm14 ST, 4. vm13 ST, mainittakoon että suuntavakain suksi oli vm13 HT, mutta se puri kiinni niin lujaa ylämäessä ettei hiihtäminen ollut tällä kelillä sille otollisinta.

Yhteisarvosana, eli mitkä ottaisin kisaan tällaisena päivänä: 1. vm14 HT, 2. vm14 ST, 3. vm13 ST, 4. vm13 HT.

Vaikuttaisi siltä että testikalustosta löytyy nyt hyvin jokaiselle kelille sopivaa suksea, uskon että jos tänään olisi ollut pehmeämpi lumi, niin tulos olisi ollut täysin toisenlainen. Kaikenkaikkieen kaikki sukset ovat vähintäänkin hyviä, jos ei jopa erinomaisia.

Jos olet menossa ostamaan suksia nyt kun niitä jo alennuksesta saa, niin kannattaa luottaa asiantuntevan myyjän sanaan. Jokainen pari on yksilö, vaikka ne koneessa tehdäänkin. Suurin syy tähän on monen osan liimaaminen, liima kun ei levity ja kovetu koskaan juuri samalla tavalla. Sitten jos hyvä suksipari löytyy, niin kannattaa pitää siitä hyvää huolta, koska niitä ei todellakaan tule usein vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti