keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Ampumahiihdon SM-kisat Hämeenlinnassa

Kyllä jälleen on pakko nostaa hattu korkealle ilmaan ja kumartaa syvään. Urheiluihmisten sydän on niin suuri, että saadaan mahdottomiltakin tuntuvissa paikoissa ihmeitä aikaan. Viime viikonvaihteessa käytiin hiihdon SM-kisat Jyväskylässä, vaikkei lunta ole ollut pitkään aikaan lähimaillakaan. Vielä koruttomammalta tilanne on vaikuttanut ampumahiihdon SM-kisoja silmälläpitäen, moni varmaankin olisi nostanut jo aikoja sitten kädet pystyyn, ja luovuttanut.

Vielä ei näytä ihan hiihtostadionilta

Ahveniston Ampumahiihtäjien ja Hämeenlinnan Hiihtoseuran väki ei kuitenkaan näin tehnyt, vaan ilmoitti järjestävänsä kisat. Lyhyen pakkasjakson aikana tykitettiin lunta lisää kolmella tykillä, ja joidenkin tietojen mukaan lunta tuotaisiin jonkun verran myös muualta, jotta kilpailut saataisiin järjestettyä lämpimästä talvesta huolimatta.

Latu merkataan täälläkin lumella

Urheilijoilla on ainakin yksi murhe vähemmän, nimittäin se, ettei reitiltä pääse millään eksymään. Latu kun tulee olemaan merkattu lumella. Ahvenistolla on päässyt myöhäisen ensilumen tulon ja aiemman tykitysjakson jälkeen koko ajan hiihtämään, ja siten paikallisten urheilijoiden harjoitusolosuhteet ovat olleet vähälumisesta talvesta huolimatta hyvällä tasolla alkuvuoden ajan. Tämän jutun kuvat on otettu tänään aamulla, kun kävin nykäisemässä ladulla 15km aamulenkin.

Ampumapaikan mainokset paikoilleen

Talkoolaisilla riittää vielä paljon työtä viimeisten parin päivän aikana, jotta kilpailut saadaan järjestettyä. Näyttäisi siltä, että 2,5 - 3 km lenkki saadaan kuitenkin aikaiseksi, ja täten kilpailut pystyttäneen viemään läpi täysimittaisina suunnitelmien mukaan, joskin reitit varmaan poikkeaa siitä mitä alunperin oli suunniteltu. Mutta tämä lienee melko pieni murhe näillä keleillä.

Tämäkin kasa levitetään tänään maastoon

Eikä siinä vielä kaikki, sitten kun puitteet on kunnossa, niin täytyy viedä läpi itse kilpailutkin. Tähänkin tarvitaan satojen talkoolaisten panosta kolmen päivän aikana. Mahtavaa huomata, että rakas kotikaupunkimme kasvaa urheilunkin saralla joka vuosi entistäkin parempaan suuntaan. Täällä tehdään hienoa työtä lajin jos toisenkin parissa. Toivotaan että kisat menevät mallikkaasti läpi, ja kelikin olisi suotuisa, mielestäni järjestäjät olisivat sen ansainneet.!

Liukas keli, hiihtelin tosin PK/VK-sykkeilläkin

Yleisönkin kannattaa valua paikalle, starttiviivalla pitäisi näkyä myös juuri maailmancupin toista kertaa voittanut Kaisa Mäkäräinen. Ampumahiihto on hieno laji myös livenä paikan päällä.

Lisää infoa kisoista ja aikataulusta löydät täältä: Ampumahiihdon SM-kilpailut Hämeenlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti