lauantai 13. kesäkuuta 2015

Finntriathlon Vanajanlinna huomenna

Golffikisoja on tänäkin kesänä takana jo useampi, mutta edellisestä minkään muun urheilulajin kisastartista on jo kulunut pitkä aika. On siis kätevää korjata homma kerralla kolmen lajin osalta, kun huomenna ollaan viivalla 10:00 Katumajärven rannassa.

Ranta kisakunnossa jo perjantaina

Vanajanlinnan triathlon kisataan sprinttimatkoilla, uintia 750m, pyöräilyä 20km ja juoksua 5km. Lisähaasteen varsinkin uintiin tekee 15 asteinen vesi, ja omalta osalta heikko kokemus porukassa uimisesta ja avovesiuinnista noin ylipäätään. Uinti siis jännittää melko tavalla, tavoite on yrittää ottaa mahdollisimman rennosti, mikä on todella vaikeaa kun ko startissa 150 muutakin lähtee monta käännöstä sisältävälle reitille yhtä aikaa.

Vanajanlinnassa puitteet kohdillaan

Kisaorganisaation on ollut paikalla jo muutaman päivän, tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii monta ihmistä ja paljon tavaraa / logistiikkaa. Kisa käydään todella pienellä alueella, pyöräily käy maksimissaan 2,5km päässä vaihtoalueelta, joten säpinää tulee riittämään. 400hlöä on kisassa yhteensä mukana, startit jakaantuvat 10:00 (n150hlöä, 30v -> miehet), 12:00 (n150hlöä, kaikki naiset) ja 14:00 (n100hlöä, M yleinen ja nuoret).

Vaihtoalue myös valmiina perjantaina

Itsellä kokemuksia on vain Hauhon jokamiestriathlonista, joten nämäkin matkat on pisimmät koskaan koetut. Uinnin lisäksi juoksu on pieni kysymysmerkki, kun sitä ei ole voinut polvileikkauksen jälkeen harjoitella juuri ollenkaan. Pyörän päällä on oltu jonkin verran, mutta kuinka se ulosmittautuu juuri huomenna, jää nähtäväksi.

Positiivisin mielin lähdetään kisaamaan, pilke silmäkulmassa, ei verenmaku suussa (ainakaan ennen lähtölaukausta). Tärkein tavoite on päästä maaliin ja saada kokemusta Tahkon täyden matkan kisaa varten, johon on aikaa enää 2 kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti