maanantai 15. kesäkuuta 2015

Tahkon Ironman 2kk päässä

Finntriathlon Tahko Ironman 15.8.2015: 3,8km uinti + 180km pyöräily + 42km juoksu

Kisan tiedot linkistä: Finntriathlon Tahko 15.8.2015

15.6.2015 Starttiin 2kk, jännittää, pelottaa:

Vanajanlinnan sprintin jäljiltä olo on kaksijakoinen, uintisuoritus oli umpisurkea, mutta toisaalta pyörä kulki hyvin ja juoksu reippaasti kevyemmin kuin uskalsin odottaa. Kooste Vanajanlinnan kisasta tästä linkistä: Finntriathlon Vanajanlinna 14.6.2015.

Matkat toki olivat reippaasti lyhyemmät, kuin 2kk päästä. Uida pitäisi 4x pidemmälle (3,8km), mikä aiheuttaa tällä hetkellä suurimmat murheet mieleen (aikaa kulunee 1,5-2 tuntia). Uinti itsellään alkaa jo edes hiukan kulkea, mutta kisakokemukset ryhmässä uimisesta ovat olleet totaalisia floppeja. Totuuden nimissä täytyy myöntää että uinnin talviharjoittelu oli umpisurkeaa, sisäaltaassa vierailin 10 kertaa tammi-toukokuun aikana. Siispä nyt tiukkaa treeniä seuraavissa maisemissa:

Ahveniston Olympia-allas (lämmitetty, 26 astetta)

Kotoinen Katumajärvi (15 astetta kirj.hetkellä)

Pyöräilyosuus on vaivaiset 9x pidempi kuin Vanajanlinnassa. 180km on kova pätkä 3,8km uinnin päälle, varsinkin Tahkon-Nilsiän mäkisillä teillä. Näissä kisoissa on tasapuolisuuden vuoksi peesikielto, joten keneltäkään ei tule vetoapujakaan matkalla. Tämä 6-7h osuus ei huoleta suuresti, kevättalvella tuli hiihdettyä polvileikkauksen jälkeen kohtuullisesti ja hyviä pyörälenkkejä on takana sentään jo jokunen. Kilometrejä ei ole kertynyt kylläkään ihan mahdottomasti.

Sa Calobra, Mallorca, täältä haettiin kovuutta keväällä
 
Sitten jos uinnista 3,8km & 1,5-2h selviää hengissä, ja on pyörittänyt kampea 180km & 6-7h, on jäljellä "enää" marathon. Niinpä niin, aivan hullua. 42km juoksuun aikaa kulunee jotain 5h, riippuen täysin kuinka puhki on edellisten osuuksien jäljiltä.

Juoksu tulee jäämään jonkinlaiseksi mysteeriksi, polvi (kierukka&rustopinnat) kun on siinä kunnossa, ettei ortopedi suositellut sitä enää ollenkaan. Siispä melko pienellä harjoittelulla tähän osuuteen lähdetään, jottei polvea ainakaan riko ennen koitosta. Tavoite on tehdä jokunen pitkä J/K lenkki, varsinaisen juoksuharjoittelun jäädessä lyhyemmiksi vedoiksi pehmeällä alustalla. Nämäkin pääasiassa pyöräilyn päälle.

Siinäpä sitä, vaikka jännittää, niin positiivisin mielin mennään eteenpäin. Sprinttimatkojen startteja ennen Tahkoa tullee vielä kaksi: Hollolan Maastotriathlon 12.7. ja Hauhon Jokamiestriathlon 5.8., joka toimii samalla viimeisenä kovana harjoituksena ennen starttia 15.8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti