tiistai 15. tammikuuta 2013

Vuosi 2012 loka-joulukuu

Tässä vielä tiivistystä loppuvuoden 2012 tapahtumista tuoreen blogini pohjustukseksi. Tämän jälkeen kirjoittajaa tökätään tikulla silmään, ja vanhojen muistelu saa riittää ainakin toistaiseksi. Mahdollisesti vielä kirjoittelen tosin jossain vaiheessa lyhyen koosteen tapahtumista, joihin olen osallistunut tätä edeltävinä vuosina.

Lokakuu:
- "Uimakoulun" aloitus, tarkoitus oppia talven aikana uimaan vaparia edes kohtuullisesti, jottei Hauhon triathlonin paniikki-mä hukun ihan just-räpiköinti enää toistuisi
- Uinnin yhteydessä salireenien aloitus kesän tauon jäljiltä
- MTB mäkireenien jatko, tässä kuussa pääsin 8. harjoituskertaan, jossa oli 10 kpl n5min nousua, joista 3 niin lujaa kuin pääsi. Loputkin toki reippaasti VK-alueella, 150-170 bpm
- Reilu vko puolikipeänä, vähän siis joutui passailemaan
- Lentopallohöntsyjen aloitus monen vuoden tauon jälkeen
- Vuokatissa pikainen yhden yön visiitti, yhden kivan vaelluksen sielläkin ehti tekemään
- 35 reeniä, 37 tuntia

Marraskuu:
- Hiihtokauden avaus 10.11. Rukalla. Nihkeät oli kelit ja luistot, lisäksi ihmetytti kun paikallisia ei kiinnosta latujen ajaminen, vaikka lunta ja hiihtäjiä olisi hyvin. Mutta mukava oli päästä ladulle silti, ei parane liikaa valittaa. 4pv ja neljä lenkkiä, lisäksi telemarkkia rinteessä parina päivänä.
- Mäkireenien loppuunsaatto, luntakin oli jo vähän maassa. 10. kerta sisälsi 10 nousua, joista joka toinen täysillä. Aivan jättihieno, ja -rankka harjoitus, joka kesti siirtymineen 1h 45min, josta nousuaika 52 minuuttia. Se on pitkä aika kiivetä ylämäkeen kun jalat on ihan hapoilla alusta saakka. Keskisyke 145, maksimi 180, tot nousu 600m.
- 32 reeniä, 36 tuntia

Joulukuu:
- Eka hiihtolenkki etelässä 5.12. Ahvenistolla, jonne tykitettiin baanat kuntoon. -19 astetta piti huolen ettei eka lenkki liian pitkäksi muodostunut. Ladulla yleisesti melkoisen vahva olo.
- Toinen Rukan reissu, 5pv perillä. Lopussa oli pakkasta melkoisesti, mutta Valtavaara tuli valloitettua suksilla ja Hopeavaara lumikengillä. Mahtavat maisemat selkeällä pakkassäällä. Ja kumparelaskun MC-avaus oli hieno tapahtuma. Auto lähti onneksi nippanappa käyntiin paluupäivänä, kun mittari näytti -33.
- Uudenvuodenaattona pingisturnaus. Ei siinä kauhean kova hiki tullut mutta kivaa oli senkin edestä hyvällä porukalla.
- 30 reeniä, 35 tuntia

Vuosi 2012 voidaan siis vetää nippuun seuraavin luvuin: 376 treeniä ja 459 tuntia. Pyöräilyinnostuksen löytymisen nostaisin esiin suurimpana yksittäisenä asiana.

Lajit joita harjoitin vähintään 5 kertaa vuoden aikana: hiihto, golf, kuntosali, maastopyöräily, juoksu, uinti, maantiepyöräily, sauvajuoksukävely, lentopallo, rullahiihto, rullaluistelu, jalkapallo, melonta, futsal, telemark, tennis. Onko siinä nyt sitten paljon vai vähän, mene ja tiedä.

Muutamia kuvia jälleen näiden kuukausien varrelta:

Ruka Valtavaara

Maisemaa Valtavaaran päältä

Hopeavaaran valloitus (-25 astetta)

 Kumparelaskun MC-avaus

Lenkkifiiliksiä myös kotimaisemista

Viimeisiä MTB-lenkkejä lokakuulta

UKK-vaellusreiteillä Vuokatissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti