maanantai 11. helmikuuta 2013

Jämi 42 Ski ennakko

6 päivää starttiin - jännitys tiivistyy.! Jämin osanottajalista on viime päivinä koventunut hurjasti, tuntuu että viivalla nähdään lähes kaikki, jotka eivät MM-kisakoneeseen saaneet lippuansa lunastettua. Kyyti tulee siis olemaan kylmää, mutta ei hätää, jokainen mittaa kuntoansa omalla tavallaan. Kärjen vauhtiin ei olisi ollut mitään asiaa ennen näitä viime hetken vahvistuksiakaan. Mutta hieno kilpailu on luvassa myös yleisölle, se on varmaa.

Sitten omaan tekemiseen: tammikuun vaikeudet on takana, keuhkot ja hapenotto toimivat jälleen kuten pitääkin. Piristää mieltä kummasti, kun pääsee jälleen harjoittelemaankin kunnolla. Sitä on vaikea sanoa, paljonko suoritustaso heikkeni noin kuukauden toipilasjakson aikana. Mutta tikulla silmään, se on mennyttä, katse eteenpäin, näillä mennään ja hyvä niin. Terveenä oleminen on siitä jännä asia, että sitä arvostaa eniten silloin kun on sairas.

Reilu viikon jakso on siis käyty lenkillä normaaliin tapaan ja valmistavat harjoitteet on päässyt tekemään kunnolla. Vähän tässä on riskirajoilla liikuttu harjoitustehojen kanssa, mutta kun tammikuu meni passaillessa, on joskus irroiteltavakin ja totutettava keuhkot & lihaksisto jälleen rasitustilassa toimintaan. 

Viikko sitten sunnuntaina (3.2.) tein 21km kovemman harjoitteen perinteisellä Ahvenistolla, tiistaina (5.2.) oli vuorossa sprinttikilpailut Tervakoskella ja perjantaina (8.2.) vedin 9km ylämäkitreenin Kaupissa, 5xPirunvuoren loivaa nousua ylös ja alas. Lauantaina tuli suksittua vielä 40km lenkki Tampereen ja Kangasalan välillä.

Tämä viimeinen viikko onkin sitten kevyttä harjoittelua, huomista lukuunottamatta, jolloin on vielä vuorossa Janan sarjahiihtojen 6km vapaalla tyylillä. Onko se tällä iällä, ja eritoten kunnolla, jo liian lähellä Jämiä, jää nähtäväksi. 

Tämän viikon harjoitteluni:
- Ma 11.2. Lepo
- Ti 12.2. Janan sarjahiihto 6km V, yht n 15km hiihtoa
- Ke 13.2. Lepo + Hieronta
- To 14.2. 10km P kevyttä + tankkaus
- Pe 15.2. 5km V kevyttä + tankkaus 
- La 16.2. klo 11 Jämi 42 Ski

Tankkaus tarkoittaa lähinnä sitä, että yritän syödä hiilihydraattipitoista ruokaa säännöllisesti n 3 tunnin välein eli 6 kertaa päivässä, jotta varastot saa täyteen.

Yritystä siis ainakin on, varmastikin tavanomaista kuntoilijaa enemmän. Sitä, mihin lopputulokseen se johtaa, on vaikea arvioida. Hiihto on välineurheilua kuntoilutasollakin, päivän kunnon ja vireen lisäksi 42km matkalla loppuaikaan vaikuttaa huomattavan paljon myös suksen pito ja luisto. 

Mutta jottei oleellinen unohtuisi tästä ehkä hiukan liiankin tulostavoitesävyitteisestä kirjoituksestani, niin tärkeintä on Jämilläkin nauttia suuren urheilujuhlan tunnelmasta.! Pitkiä hiihtoletkoja ja hyviä keskusteluita kanssamatkustajien kanssa on luvassa aivan varmasti. Olisipa jo lauantai.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti