sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Suunto Ambit - Kenttätesti

Tätä olikin jo odotettu, sain viimein käsiini markkinoiden kehittyneimmän mittarin. Kaiken muun hyvän lisäksi laite on suunniteltu ja myös valmistettu Suomessa. Odotusarvot olivat siis korkealla.

Perjantai-iltana purin paketin ja syötin laitteeseen tarvittavat infot, sekä rekisteröidyin Suunnon kehittämään Movescount.com-palveluun, josta pääsee konfiguroimaan laitteen kuten itse haluaa. Sitten eikun odottelemaan lauantaita, ja ladulle testaamaan.

Ambit sisältää kaiken, mitä liikkuva ihminen voi tarvita: Sisäänrakennettu GPS (mm kohteiden lisäys, reitin seuranta, ohjaa kotiin-toiminto), kompassi, barometri, nopeusanturi, palautumisaika, harjoituspäiväkirja, monipuolinen sykeseuranta, jne jne. Laitteen voi itse päivittää, ja harjoitustilan näytöt saa suunnitella täysin kuten itse haluaa, jokaiseen lajiin erikseen. Tätäkin ominaisuutta liikkuva ihminen arvostaa korkealle. Laitteeseen voi myös ladata erilaisia ohjelmia, joita voi itsekin kehittää.

Vaikka toimintoja on todella paljon, Ambit on silti erinomaisen helppo käyttää. Onneksi ne ajat on jääneet taakse, kun pelkän kellonajan asetus vaati vähintään ydinfyysikon koulutuksen, tai nyt ainakin käyttöoppaan huolellisen tavaamisen näppäinyhdistelmineen. Asetin itse hiihtoon 6 eri näyttöä, joiden välillä voi kiertää yhtä näppäintä painaen. Nämä siis pääsee tekemään netissä, alla näytöistä kolme.
Kunnon mittari ranteessa ei meinaa malttaa tulla lenkiltä ollenkaan pois.. Luisto ei ollut mikään mahtavin, joten vauhti ei kiihtynyt mahdottomaksi, ja sykkeetkin kipusivat silti tavoitteesta ylemmäksi.
Nämä pari kuvaa ovat jo sunnuntain lenkiltä. Ambitin saa siis näyttämään myös havainnollista syke- ja korkeuskäyrää, monien muiden mahdollisuuksien lisäksi.
Harjoituksen jälkeen laite tarvitsee vain liittää tietokoneeseen, ja synkronointi hoituu itsestään. Suunnon Movescount.com-palvelu on erittäin monipuolinen, sisältäen mm sosiaalisen median osion itsessään. Puhumattakaan kaikkien ryhmien tuomat mahdollisuudet seuroille, työpaikoille, ... Palvelun kielen saa toki päättää itse, eli vaikka ao näkymät ovat lontooksi, myös se kotimainenkin vaihtoehto on tarjolla.

En hätäpäissäni kalibroinut ilmanpaineanturia lenkille lähtiessäni, mutta korkeuskäyrä ei siltikään heitä pahasti, siis kun vertaa meno- ja paluukäyrää keskenään. Palvelusta näkee harjoituksestaan aikalailla kaiken mahdollisen, itse en ainakaan keksinyt mitään mitä tuolta puuttuisi. Ja tottakai, kaverin treenejä pääsee halutessaan kommentoimaan ja kannustamaan.

Erittäin tarkka mittari on siis kyseessä, kuten Suunnon filosofiaan kuuluukin. Tämä on laite ihmiselle, joka haluaa tarkkaa faktaa liikunnastaan, eikä vain hyviä sinnepäin olevia veikkauksia. Ja vaikka lähtisit samoilemaan umpimetsään, laitteen avulla löydät helposti takaisin lähtöpisteeseen. Tai vaikkapa takaisin autollesi kaupungin vilskeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti