tiistai 24. syyskuuta 2013

6h MTB-vaellus Kouvervaaran reitillä

Toinen päivä Rukalla, ja maastopyöräilyn vuoro. Päätimme lähteä katsomaan millainen Kouvervaaran reitti on polkea maastopyörällä, kyseisellä reitillä kulkee talvella maineikas Susi-Kallen Latu.

Matkaa arvioin olevan n 80km, koska reitti kulkee polkujen lisäksi osittain hiekkateitä pitkin, niin aikaa arvioin kuluvan jotakin 4-5 tunnin väliin. Nestettä siis piti varata riittävästi, ja vähän evästäkin juomalaukkuun mukaan.

Reitin alkupään pitkospuilla

Paras reittikartta piti kuvata matkan varrelta

Reitistä ei ollut kunnollista kuvaa missään Rukan esitteessä, netissä, tms. Onneksi matkan varrella löytyi sentään yksi hyvin säilynyt kartta, josta piti luonnollisesti ottaa kuva tulevia vuosia ja muita kiinnostuneita varten.

Hidasteita pohjoisen malliin

Poroja ja teeriä näkyi matkan varrella tasaiseen tahtiin. Mahtaako johtua kyseisen reitin pituudesta ja haastavuudesta, mutta yhteenkään muuhun ihmiseen emme kylläkään pyöräillessä törmänneet.

Reitti on suurimmalta osin hyvin opastettu

Upeaa maisemaa Kouvervaaran päältä

Täydellinen maastopyöräpolku ruskan väreissä

Opasteita on talvea ja kesää varten

Kieli keskellä suuta suuren märän suon yli

Reitti oli mahtavien ja jopa täydellisiltä tuntuvien polkujen lisäksi osittain erittäinkin haastava polkea, suopohjien juurakossa ei maisema vaihdu kovinkaan kovalla tahdilla. Hyvin nopeasti kävi ilmi ettei alle viiteen tuntiin tultaisi pääsemään. Lisäksi välillä tuli räntää, ja välillä oli navakkaa vastatuulta (varsinkin loppumatkan koko tieosuus). Onneksi osittain paistoi myös aurinko, jolloin ruska-ajan väriloisto pääsi kunnolla oikeuksiinsa.

Vaikka tauot on suoritusajasta miinustettu, niin kokonaista kuusi tuntia siihen lopulta meni. Ja koska parilta tauolta mittari tuli laitettua käyntiin hiukan myöhässä, niin matkaakin tuli reilut 84km. Hieno reissu ja hyvä harjoitus, ei voi muuta sanoa. Oivangissa oli onneksi myös kahvio auki, saatiin tankattua hivenen lisäenergiaa paluumatkaa varten. 

Tilastoniilon pakolliset datat matkalta

Reittikartta missä mukana myös alku- ja loppuosuus

Yksi mäki erottuu melko selvästi käyrästä


Tämä oli jälleen reissuja sarjassamme "suosittelen erittäin lämpimästi kaikille uusia haasteita etsiville". Huomenna olisi vuorossa rinnesuunnistusta Rukan rinteillä ja golfia Kuusamo Golfin uudella Petäjäkankaan 18r kentällä. Stay tuned.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti