torstai 5. syyskuuta 2013

Otepää - pala huippu-urheilun nykyisyyttä ja historiaa

Aikalailla koko pieni, tai no ei kai enää niin pienikään, ikä sitä on tullut harrastettua kaikenlaista, varsinkin kestävyysurheilun saralla. Mutta Otepäässä, kestävyysurheilijoiden vakioleiripaikassa, en ollut hassua kyllä vieraillut koskaan aiemmin. Mutta nytpä olen.

Kun tähän n 5000 asukkaan kylään saapuu, ymmärtää heti millaisesta paikasta on kyse. Aiemmin taisi tulla vastaan ensimmäinen rullahiihtäjä kuin ensimmäinen auto. Reenipaikat on viimeisen päälle, kaipasit sitten ampumapaikkaa, rullarataa, muovimäkeä, lenkkimaastoja, tai mitä nyt ikinä. Ja kaikki lähtee suoraan hotelllilta, jos niin haluat. Eikä kylässä ole pahemmin mitään rientopaikkoja, joten tulee varmasti keskityttyä olennaiseen, vaikka olisikin vähän eläväisempi sielu kyseessä.

Tehvandin moderni ja monipuolinen stadionalue

Olennaisella tarkoitan siis harjoittelua, jos se jäi jollekin epäselväksi..

Paikallisessa pubissa toki piti vierailla, ja se kyllä kannattikin, koska ruoka oli hyvää ja lisäksi paikassa oikein aistii ison palan huippu-urheilun historiaa, vai mitä sanotte alla olevista kuvista.?





Löytyi monenmonta suomalaistakin legendaa kuvien ja nimien joukosta.

Golfkentällä tuli myös luonnollisesti vierailtua, koska sitä vartenhan täällä ollaan. Otepään kenttä on mukava ja vaihteleva, ei kyllä tule tylsää hetkeä kun jokainen lyönti pitää suunnitella erittäin tarkasti. Myös vaikeutta löytyy, koska mm 10.väylä, par5 on valkoiselta tiiltä peräti 682 metriä pitkä. Ja ainakin tuona päivänä luonnollisesti pieneen vastatuuleen..

Täällä par-3:t on ainoita selkeitä väyliä

Myös klubitalo ravintoloineen on kerrassaan upea kokonaisuus. Kisojen aikaan loppuratkaisuja pääsee seuraamaan saunan lisäksi kahdesta ylemmästäkin kerroksesta terasseineen. 

Näkymä klubitalon sisältä 18. ja 10. väylille

18.griini, klubi komeilee taustalla

Otepää on vain reilun parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta etelään, joten paikka kannattaa käydä bongaamassa aivan ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti