maanantai 17. marraskuuta 2014

Testissä TomTom Multi-Sport Cardio

Olen muutaman kuukauden ajan testaillut erilaisia mittareita työhönikin liittyen. Nyt syksyllä ajattelin kertoa kokemuksia erilaisista mittareista, mitä vastaan on tullut.

Testisarja lähtee liikkeelle TomTom Multi-Sport Cardio urheilukellon testillä. Laitteen tärkeimmät ominaisuudet ovat sykkeenmittaus ranteesta ja sisäänrakennettu GPS. Kun nämä on yhdistetty helppokäyttöiseen urheilukelloon, ovat lähtökohdat kunnossa.

TomTom Multi-Sport Cardio

Olin hiukan skeptinen siitä, kuinka sykkeenmittaus ranteesta toimii käytännössä. Kokemusta on vuosien ajan perinteisistä sykevöistä, jotka ovat epämukavia, eivätkä tahdo pysyä paikallaan kovassa menossa. Mutta toimiessaan kertovat toki sykkeen tarkasti suoraan sydämen kohdalta tunnistettuna.

Sensori toimii näkyvää valoa hyödyntäen, heijastuksia lukien, valon ja varjojen avulla. Joten mitään terveyteen liittyvää mystiikkaa asiaan ei sisälly. Testasin mittarin toimivuutta usean lenkin ajan, mukanani oli vartailukohtana myös perinteinen GPS-sykemittari.

Ihmetys oli suuri, kun harjoitusten keskisyykkeet olivat poikkeuksetta samat molempien mittareiden perusteella. Pidin toki testeissä erityistä huolta siitä, että sykevyö pysyisi paikallaan perinteisessä mittarissa, ja että TomTom oli sopivan napakasti ranteessa. Molemmissa oli pieniä hetkellisiä katkoksia, kun laitteet eivät mitanneet sykettä oikein. Mutta katkokset olivat niin lyhyitä, ettei se edes vaikuttanut keskisykkeeseen.

TomTomista löytyy myös sisäuintiominaisuus, eli se laskee altaassakin uidun matkan. Myös sykkeenmittaus onnistuu vedessäkin, tosin siihen täytyy käyttää "sisäjuoksu"-toimintoa, kun jostain syystä valmistaja ei juuri "uinti"-toiminnossa ole mahdollistanut sykesensorin käynnistymistä. Luulen, että tämäkin toiminnallisuus kehittyy lähiaikoina.

TomTom on varsin tuore peluri urheilukellomarkkinoilla, mutta heillä on silti tarjolla jo loistava tuote kaikkeen liikuntaan. Itse olen heivannut sykevyöt lopullisesti kaapin perukoille, onhan tämä nyt todella paljon mukavampi tapa saada myös syketiedot harjoituksistaan ulos.

Lisäksi laite on mielestäni markkinoiden helppokäyttöisin, vaikka siinä on todella monipuoliset toiminnot kaikkeen liikuntaan ja urheiluun liittyen. Ovh on kirjoitushetkellä 299e (alv 24), hiukan edullisemman Runner Cardion vastaavasti 269e.

Hyvä vinkki vaikkapa joululahjaksi.!
TomTomin tuotteita voi tilata esim täältä: A2 Finland

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti