perjantai 19. kesäkuuta 2015

Golfmarathon 44km Linnalla

Olihan melkoinen päivä Linna Golfissa Juhannustorstaina. Kello soi 5:15, ylös, kamat kassiin, nopsa aamupala ja kentälle. Pari lyöntiä rangella ja 5:55 ykköstiillä ihmettelemässä montako jäsentä saadaan messiin. Sadetta oli luvattu koko päivälle, joten ei ihme, jos joku päätti vielä viime hetkellä jättää tämän leikin väliin. Itse olin päättänyt pelata yhden kierroksen jokaiselta avauspaikalta, eli 4 kierrosta joka tapauksessa.

Parin viime hetken poisjäännin myötä lähtöviivalle ilmestyi 4 muuta Linnalaista. Saatiin sentään 2 ryhmää kasaan sateisessa ja viileässä kelissä. Lähdin ykkösryhmään seurassani yksi pelaaja (Anja), merkkasin samalla siniset tiipaikat niille avauspaikoille, missä keltainen ei toimittaisi sinisenkin virkaa. Toinen 3hlö porukka seurasi hiukan rivakasta pelitahdistamme jääden perässä.

Ekaan kierrokseen, jonka pelasin sinisiltä tiipaikoilta varmaan toista kertaa koskaan Linnalla kului vajaa 3 tuntia ja 83 lyöntiä. Peli ei oikein luistanut, vaikkei viileä keli, tihkusade ja aikainen aamu sinänsä haitannut, sellaista vauhtia pidimme kentällä. Noin 10min tauko ja uudestaan kentälle, tällä kertaa takatiiltä, josta kenttä on tähän keliin (ja tällä lyömisellä) todella pitkä. Nyt pelasin jo hieman paremmin, 84 lyöntiä oli ihan kelpo suoritus, varsinkin kun hyvät osumat palloon oli melko harvassa. Kierrokseen kului 3h ja lähdöstä oli kulunut 6,5h, välissä kun pidimme sadetta n 15min.

Päivän 3. kierros edessä

Seurasi 1,5h tauko jossa kävin saunassa & poreammeessa, oli mukava saada puhtaat sukat ja kuivat kengät jalkaan. Iso kanapasta toimi loistavasti tankkauksena, vaikkakin sen jälkeen meinasi hiukan väsyttää sen ainoan kerran ko päivänä. Seuraava kierros oli ihan ok pelaamista kolmea väylää lukuunottamatta (2xtripla ja 1xtupla lähipelihässäköillä), loput 15 väylää tuli 3 yli parin, tulos siis kylläkin kehno 83, pelattiin näet punaisilta. Matkaan oli liittynyt myös kolmas pelaaja (Kjell) tässä kohtaa.

Kello oli 18, jouduimme jonkun verran odottamaan muita ryhmiä, ja omia pallojakin etsittiin jonkun verran. Tässä kohtaa satoi jo aika lailla, ja taisinkin kysellä pelikavereilta, että mennäänkö oikeasti vielä yksi kierros. Kylmä oli, eikä tulostakaan oikein ollut saanut aikaan koko päivänä. Olin ollut kipeäksi tulemisen kynnyksellä jo muutaman päivän, mutta eihän hommaa voinut kesken jättää.

Peliaikaa valvottiin myös sotavoimien toimesta

Onneksi keksittiin porukalla lähteä viimeisellä kierrokselle, jonka pelasin ns normaalilta keltaiselta tiiltä, vain 3 mailaa ja jokunen pallo mukana. Sateisella kentällä ei juurikaan näkynyt ketään enää tässä vaiheessa, edellä mennyt ryhmä lähti takaysille kun starttasimme matkaan. Saimmekin tämän ryhmän vielä kiinni, sillä kulutimme viimeiseen kierrokseen vajaat 2,5 tuntia, välillä juoksuaskeliakin ottaen. Tulos nyt ei ihmeellinen ollut taaskaan, 85 (yhden quattron, 4yli parin, saattelemana). Viimeinen kierros oli jotenkin todella mukava, useammin pitäisi tehdä normaalista poikkeavia valintoja pelaamaan mennessään.

Aikaa siis meni (yht n 2,5h taukojen kera) 16,5 tuntia, matkaa kertyi kiitettävät 44km, ja lyöntejä tuli suoritettua 335 kpl. Oli mielenkiintoista pelata kaikilta neljältä eri tiipaikalta saman päivän aikana, veikkaanpa ettei tätä kukaan muu ole Linna Golfissa vielä tehnytkään.

Päivän rasituksen huomasi vasta kun oli käynyt saunassa ja saanut iltapalaa, ei kauaa tarvinnut houkutella nukku-mattia kyläilylle. Kaikki 5 pelaajaa kiersi 4 kierrosta kelistä huolimatta, hatunnosto kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti