sunnuntai 17. marraskuuta 2013

10 vkon mäkitreenien finaali

Tänään se koitti, grande finale. 10 viikkoa on tullut tahkottua sauvarinnettä, alkuun nousevalla määrällä ja sitten nousevalla teholla. Finaalipäivänä oli vuorossa 10 nousua Aulangolla, joista 5kpl, eli joka toinen täysillä juosten.

Rytmi oli viimeisellä viikolla 2 x mäki, 2 x raput, 2 x mäki, 2 x raput ja 2 x mäki. Alkuun fiilis oli hyvä, ensimmäisissä nousuissa en antanut yhtään löysiä vaan niin paljon mentiin heti kuin pystyi. Tässä oli tarkoitus hakea maksimaalisia happoja. Ja siinä kyllä onnistuin.

Rapuissa etureisi on kovilla

Jo 4. nousun jälkeen reidet oli niin jumissa, ettei alamäen juokseminen meinannut luonnistua alkuunkaan. Rappujen nouseminen eroaa normaalista kiipeämisestä jonkun verran, siinä rasitus tulee enemmän etureisille. Tästä syystä vuoroin rappujen ja normaalin mäen nouseminen on kokonaisvaltaisesti erittäin tehokasta.

6 nousua vielä edessä, ja jalat ihan loppu

Mutta eihän siinä, loppuun saakka tietenkin mentiin. Sykettä ei saanut enää kohoamaan alun malliin, koska jaloista loppui yksinkertaisesti vääntö. Ainakin tietää että harjoitus oli tarpeeksi kova, ja varmasti hapenottoa ja lihaksiston haponsietokyky vahvistui.

Treenisarja takana, voittajafiilis.!

Niin se menee, mitä kovempi treeni, sen parempi olo siitä seuraa. Nousua kertyi jälleen yli 800 metriä ja matkaa tuli hiukan vajaa 19km. Aikaa kului yhteensä 2h 35min (mittari jäi käyntiin vielä hetkeksi).

10 mäkitreenin aikana tuli pystysuoraa nousua yhteensä n 7km, eli ihan ei merenpinnasta sentään Mount Everestille päästy, mutta melko lähelle kuitenkin. Kyllä siinä kiipeämistä oli aika mukavasti.

Nyt saisi tulla sitä lunta, koska harjoitussarjan yksi tarkoitus oli yrittää valmistaa keho hiihtokautta varten. Ei tule sitten ylämäet yllätyksenä suksetkaan jalassa.

Päivän nousut ajan funktiona

Vähän detaileja päivästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti