torstai 23. lokakuuta 2014

Ruka 7.pv, Pieni Karhunkierros

Viimeisen Ruka-päivän vaelluksesta jäi kirjoittamatta, joten tässä viimein tunnelmia viime viikon perjantailta. Lähdimme jälleen aurinkoisessa, joskin hiukan kylmässäkin kelissä kiertämään Rukan vaellusreittien suurimman turistirysän, Pienen Karhunkierroksen.

Pakkasta oli lähtiessä -4, mutta reitin kylmimmässä kohdassa arvioimme pakkasen olleen jo kaksinumeroisissa lukemissa, jolloin oli jo todella vaikeata pitää juomarepun letkua sulana. Onneksi lukuisissa aurinkoisissa kohdissa tarkeni pakkasesta huolimatta oikeinkin mukavasti.

Tänäkin ajankohtana väkeä reitin varrella totisesti riitti. Ero oli melkoisen suuri edelliseen päivään verrattuna, jolloin muita ei Iiringin reitillä näkynyt. Pienen Karhunkierroksen ohjeellinen kulkuaika on 5-6 tuntia (mitta 12km), ja hyväpintaisen päällysteen vuoksi se soveltuu kaikille. Toki korkeuseroa täälläkin on kohtuullisen paljon, ja riippusiltoja luokkaa riittävästi.

Kiersimme tämänkin reitin reippaasti, kahteen tuntiin taukoinensa. Tähän aikaan joutuu juoksuaskelia ottamaan kaikilla tasaisilla ja alavilla osuuksilla. Maisemia kun on pakko jäädä ihastelemaan melko usein, ja kuviakin "joutuu" ottamaan kohdasta jos toisestakin. Ohessa kokoelmaa viimeiseltä päivältä.

Niskakosken silta ylitetään alkuun ja loppuun

Kuljimme reitin vastapäivään

Maineikkaan Jyrävän pauhut

Maisemaa riittää harjanteen polulla

Välillä pientä kikkailua kameralla

Harrisuvannon pitkä silta

Harrisuvannon kaunista maisemaa

Reitin upeaa maisemaa auringossa

Evästauko pitää toki olla

Tästä ei polku parane, pyörälläkin kelpaisi..

Myllykosken kuohut

Vähän ylivalottunutta kikkailua Myllykoskesta

Niskakoski loppuun toiseen suuntaan

Seuraavana aamun koittikin sitten kotimatka. Kuusamon ja Pudasjärven välissä jouduimme useaan otteeseen pysähtelemään, kun pohjoisen sarvipäät halusivat oikein lähietäisyydeltä ja sankoin joukoin lähettää terveisiään etelän immeisille. Kymmeniä kertoja pohjoisessa käyneenä en ole aiemmin sentään vastaavaan porosumaan törmännyt.

Tai siis, onneksi ei nyt sentään kirjaimellisesti törmätty tälläkään erää. Hieno reissu oli jälleen kerran, monia upeita paikkoja ja muistoja kertyi tuliaisiksi. Ei näitä paikkoja varmaan erikseen tarvinne suositella, kyllä sen ymmärtää miltä maisemat näyttävät livenä, jos tällaisen turisti-amatööri-kuvaajan otoksistakin katsottuna näyttää jo tuollaiselta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti