tiistai 21. lokakuuta 2014

Yörasteilla Kiipulassa

Kaksi kertaa aiemmin suunnistamassa käyneenä, ja toisella kerralla jopa kaikki rastitkin löytäneenä, oli luontevaa lähteä testaamaan navigointitaitojaan pilkkopimeässä metsikössä.

Hetken mielijohteesta yörasteille lähteneenä, kieltämättä hiukan jännitti että mitäköhän tästä hommasta mahtaa tulla. Onneksi apuna oli sentään hyvä ja valovoimainen otsalamppu.

Rastit oli merkattu metsään pienien heijastimien avulla, joka hiukan helpotti niiden havainnointia suhteellisen lähelle päästyä. Muutama rasti oli kylläkin niin pusikossa, ettei niitä meinannut millään siltikään löytää. Ilmeisen normaalia, muttei ainakaan itselle vielä kovin tuttua touhua.

Ihmeen hyvin homma silti sujui, rasteja oli 4km matkalle saatu mahdutettua peräti 12kpl, ja muutama rastiväli oli käytännössä pakko kulkea melkoisten korkeuserojen kautta. Muutamaa rastia lukuunottamatta rata ei mikään mahdottoman paha onneksi ollut, muutenhan siellä metsässä olisi varmaan vieläkin samoilemassa.

Kaikki rastit siis löytyi, ja aikaa kului oletukseen nähden ihan järkevän tuntuiset 55 minuuttia. 5. rastia tuli etsittyä aika kauan, vaikka läheltä meni ohi jo kahdesti, niin ei sitä vain millään tahtonut huomata kivikon ja tiheän metsän keskeltä.

Matkaa tuli mittarin mukaan hölkättyä muutaman metrin vajaat 6km. Tuolla rataprofiililla ja noin monella rastilla olen ainakin itse lähestulkoon ylpeä yörastidebyytistäni. Nousua kertyi peräti 285 metriä, kun statistiikkoja pääsi tarkemmin tutkimaan.

Jännää hommaa kaikenkaikkiaan, kannattaa ehdottomasti kokeilla.!

Maanantaiyörastien kartta

Kuljettu reitti

Tasamaalla ei kauheasti tallattu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti