lauantai 19. tammikuuta 2013

Varustus kylmään keliin

Tää on taas tätä. Sanovat, että on kylmä. No onhan siellä kylmä jos asennoituu jo valmiiksi ettei ulkona voi selviytyä, eikä edes yritä pukeutua sään mukaisesti. Elämme täällä pohjoisessa, eikä lämmintä valitettavasti ole kuin muutama hassu päivä vuodessa. Ja sovitaanko ettei kukaan niinä noin kahtena sekuntina per kesä enää valita, että on liian kuuma.!?

Nykyään aikalailla kaikkien vähääkään liikuntaa harrastavien kaapista löytyy jonkinlainen tekninen kerrasto, siinä hyvä lähtökohta kylmään keliin. Sitten siitä riippuen, kuinka hyvin kylmässä selviävän takin ja housut omistaa, järkeviä kerroksia väliin. Kengät, käsineet ja päähine on syytä olla hyvät, muutoin ääreisverenkierto hyytyy ja tulee kylmä, vaikka muilta osin lämmin olisikin. Ja ei kun pihalle.

Kovin rasittavaa liikuntaa ei tietenkään suositella enää yli -20 pakkasella, tahtoo jo olla liian kylmää ilman jonkinasteista hengitysilmanlämmitintä. Mutta ulos voi mennä ja siellä touhuta pitkäänkin kun vaan on oikeanlaiset vermeet, yleensä vielä Suomen talviset maisemat on silloin parhaimmillaan.

Kuva v2011 Ylläkseltä rinteestä (ilma -27)

Toki vaihtoehtoisesti voi tuikata takkaan tulen, lämmitellä kaakaota, tai vaikkapa lähteä uimahallin suuntaan, kuten itse tein eilen -25 kelissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti