keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Linnan Ryder Cup

Viikonloppuna oli jälleen yksi golfkauden kohokohdista, kun valkoiset ja mustat ottivat verisesti yhteen Linna Golfin jo perinteisessä Ryder Cupissa. Joukkueita siis oli kaksi, ja pelaajia kapteenit Hämäläinen (musta) & Kulju (valkoinen) olivat valinneet joukkueihinsa 12 kumpainenkin.

Pelit alkoivat la-aamuna kisainfolla klo 7:15, jossa kaikki olivat jo innolla paikalla. Eikä aikaakaan, kun ensimmäiset ottelut päästettiin matkaan, la-aamun pelimuotona oli Greensome reikäpelinä, jossa pelipari lyö vuorotellen samaa palloa ja vain voitetut reiät lasketaan.

Kukkulan kuninkaat Jantunen & Koskinen

Mustat ottivat aamulla komennon, voittaen pelit pistein 4,5 - 1,5 (voitosta saa yhden pisteen ja tasatuloksesta puolikkaan).

Tästä edustamani valkoinen joukkue ei lannistunut, vaan lähti uudella innolla iltapäivän peleihin, jossa pelimuotona oli Foursome (tunnetaan myös Bestball:ina). Tässä pari pelaa oman pallonsa joka väylällä, ja parempi tulos lasketaan, ottelu luonnollisesti reikäpelinä toista paria vastaan. Toinen osio meni valkoisille luvuin 4 - 2.

Lauantai-illan rantasaunalla tilanne siis oli kutkuttavan jännittävä 6,5 - 5,5, mustien johtaessa pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Mainittakoon että tunnelma oli tästäkin jännityksestä huolimatta erittäin rento...

Sunnuntaina ei onneksi tarvinnut lähteä ihan kukon laulaessa matkaan, koska pelit alkoivat vasta klo 12. Pelimuotona oli henkilökohtaiset reikäpelit, ja pisteitä oli jaossa 12, joten kaikki oli mahdollista.

Tilanne eteni tiukkana, kuten kuvaan sopii, aina päivän viimeiseen ryhmään saakka. Tällöin vielä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuudet voittoon. Mustien ankkurit onnistuivat kuitenkin harjaamaan viimeiset pisteet pusseihinsa, ja lopputulos kirjattiin 14 - 10.

Tunnelma jännittyy viimeisiä tuloksia odottaessa

Kapteeni Huotari ja vihreän takin luovuttaja Hägg

Voittanut joukkue (joista 4 jo livistänyt paikalta)

Kapteeni Hämäläinen sai siis pukea vihreän takin päällensä juhlallisin menoin. Ja shampanja virtasi, valkoisten kuivatessa tappion karvaita kyyneliä poskiltaan.

Onko ensi vuonna taas valkoisten vuoro, jää nähtäväksi. Mutta yksi on varmaa, näissä tiukoissa ja hyvähenkisissä joukkuekilpailuissa, kuten Ryder Cupissakin on nähty, on vain oma erittäin hieno tunnelmansa.

Kiitos vielä omasta puolestani kaikille mukana olleille, olipa hieno golfviikonloppu hyvässä seurassa.!

Hymystä huolimatta Ryder Cup jäi tältä(kin) mieheltä haaveeksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti