sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Perinne-Finlandia Hml-Lahti 22.-23.2.

Mihinköhän sitä taas tuli lähdettyä mukaan.? Tuli tänään vahvistettua ilmoittautuminen, Finlandia-hiihdon 40v juhlavuoden kunniaksi, Perinne-Finlandiaan, jonka hiihdämme vanhalla perinteisellä reitillä Hämeenlinnasta Lahteen. Noin 75km umpihangessa siis pääosin.!

Jotta reissu ei olisi aivan liian helppo pala kakkua, niin lähtö on tietenkin varsinaista Finlandiahiihtoa edeltävänä iltana (pe 22.2.), josta taivallamme läpi yön Lahteen. Tavoite olla perillä sopivasti juuri ennenkuin "hiukan meitä suurempi joukko" starttaa la 23.2. klo 9 (ilmoittautuneita varsinaiseen tapahtumaan kirjoitushetkellä 4700).

Kaikki varusteet kannamme mukanamme, toivon lähinnä ettei loppumatkasta kenenkään tarvitse kantaa allekirjoittanutta...

Ainakin ensikosketus matkavälineisiin sujui loistavasti. Kuten kuvasta näkyy, niin luotto sivakoihin on aikalailla huippuluokkaa. Tietty miksei oli, onhan kyseessä sentään Ruotsin armeijan hikilankut.
Nyt pikapuoleen metsästämään tervaa näiden perinteisten puusuksien pohjaan. Pientä täydennystä varustus toki kaipaa muutenkin. Enää puuttuu sauvat (kuvan versiot on lainassa Akilta), siteisiin kunnolla sopivat saapikkaat, siteistä eturemmit, jne hienosäätöä. Mitään ei jätetä viime tippaan kuten ei tapana ole. Eipä.

Näemmä se menee jotenkin niin, että mitä suurempi hullutus, sen suuremmalla innolla hulluimmat ovat mukana. Loogista sinänsä.
Tämä tarina löytyy talven ajan myös omalta välilehdeltään, kuten vuodenajan muut suuremmat koitokset: Jämi 42km Ski P 16.2. ja Pogostan hiihto 58km V 17.3. (ilmestynee lähiaikoina). Ilmestyykö kalenteriin vielä jotain muutakin, kenties Lapponia, jää nähtäväksi. Yritetään nyt alkuun selvityä näistäkin hengissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti