keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Janan sarjahiihto 5.3.

Viimeistä vietiin tältä talvelta eilenillalla. Nimittäin Janakkalan Janan sarjahiihdoissa. Tyyli oli perinteinen, paikkana Sarastuksen Maja Turengissa, ja kilpailumatkat pienimpien junioreiden 0,5km:stä aina meidän sarjan 6,5km:iin saakka. Paikalle oli jälleen saapunut ilahduttavan paljon väkeä, ikähaitari ollessa 5v - 70v. Tiedossa oli siis menoa jos monenlaista.!


Nihkeä keli oli perinteisen voiteluun varsin haastava, viime päivien pakkasien kylmyys huokui vielä maasta, ja pinnalla oli pöperöistä lunta, ladun pohjan ollessa kuitenkin hienoisesti liipalla. Oma voitelu oli HF parkku, päällä HF neste, pitona 0 - -2 tervapurkki.

Sarjassamme oli 3 hiihtäjää, kahden muun tiesin olevan itseäni kovempia menijöitä. Koska lähdin meistä ensimmäisenä matkaan, niin tottakai sitä lähdettiin liikkeelle täysillä. Ensimmäisen ylämäen jälkeen totesin ettei pitovalintani ollut avian ihanteellinen, suksi keräsi hiukan liikaa lunta pohjaan ja näin hieman tökki alamäissä.

Suksella en ala kuitenkaan mitään selittämään, nimittäin takaa tultiin kovaa ohi jo 4km kohdilla. Menoa katsellessa totesin ettei tällä kunnolla tuolla tavalla ylämäkiä kiivetä. Omille limiteille sain suorituksen tehtyä, ja sitähän täältä haettiinkin. Tein samalla myös juomakokeilun Pogostan hiihtoa varten, jottei niiden kanssa tulisi ongelmia. Tämäkin osio tuntui toimivan, joten fiilis viimeisestä sarjahiihdosta oli varsin positiivinen.

Ja viimeinen 0,5km lenkki mentiin jälleen soihtujen upeassa tunnelmassa. Hyvä Janakkalan Jana ja Turengin Sarastus.!

Loppuun illan statistiikka:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti