lauantai 2. maaliskuuta 2013

Suunto Quest + GPS Pod

Suunnon mittalaitteiden testit jatkuivat Suunto Questin kanssa. Mukana matkassa oli myös GPS Track Pod, jotta sain testattua myös liitettävyyden ja Pod:n käytön itsessään.Alkuun luonnollisesti asetukset Questiin: tämä kävi näppärästi Movescount.com:n kautta. Samalla viilasin näkymän hiihtoon sopivaksi. Questiin saa harjoituksen näkymät asetettua jokaiseen lajiin erikseen. Tämän jälkeen GPS Podin liittäminen. Virta päälle podiin, ja kellosta lisälaitteiden haku päälle. Nopea homma tämäkin.

Sitten lenkillle. Podiin jälleen virta päälle, ja harjoitus käyntiin mittarista. Quest hakee podin automaattisesti ja nopeasti. GPS Pod toimii myöskin itsenäisesti ilman kelloa, jos haluaa vain lenkin jälkeen tietää matkan, vauhdin ja reitin tietokoneen näytöltä. GPS signaalin haku on nopea, ja toimii moitteetta myös taskussa.

Harjoituksen jälkeen sitten tulkitsemaan dataa Movescount.comista, tässä harjoituksessa ei ollut mukana sykevyötä, joka luonnollisesti tulee mukana Questin paketissa:Podin ja Questin datan saa kätevästi liitettyä yhteen yhtä nappia painamalla, ja näin harjoitus näkyy sulavasti yhtenä pakettina kaikkine reitteineen. Podin akku kestää yhdellä latauksella 1s tallennusvälillä 15h ja 60s tallennusvälillä 100h.

Molemmat laitteet oli erittäin hyvän tuntuisia ja käteviä käyttää. Questin helppokäyttöisyys oli yllätys, vaikka siitä jonkinlainen kuva oli entuudestaankin. Lisävarusteiksi saa luonnollisesti myös Podit juoksuun, pyöräilyyn ja poljinnopeuteen halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti