torstai 14. maaliskuuta 2013

Suksitesti: Atomic Worldcup Skate HT ja ST

Sain sopivasti Pogostan hiihdon alla 2 paria vapaan suksia testiin Atomicilta. Heti sukset saatuani voitelin niihin ja yhteen omaan pariin samat luistot ja lähdin koeajolle.Toiset sukset on tarkoitettu kovemmalle alustalle, HT (Hard Track) ja toiset pehmeämmälle, ST (Soft Track). Sukset pääsivät heti raa'an kelin testiin, ilma oli kuiva ja lumi yöpakkasien johdosta todella kylmää. Molemmat parit tuntuivat hyviltä, HT oli vakaampi hiihtää, mutta ST herkemmän tuntuinen ainakin näin nihkeällä lumella.

Taidan Pogostan hiihdossa tukeutua järjestäjän voiteluihin, ainakin pääsee siten vertailemaan suksen luistoa kunnolla kisatovereiden vastaaviin. Samalla jättää sen mohdollisuuden pois, että itse mokaisi voitelun tällä(kin) kertaa.

Mielenkiintoinen hiihto on siis luvassa testisuksienkin johdosta. Vielä kun keli olisi edes hiukan tämän hetkistä ennustetta leudompi, -20 on turhan rapea keli lähteä raapimaan viittäkymppiä metsään..


Päivän vinkkivitonen: Suksiakin testatessa Suunto Ambit on hyvä apuri, voi suoraan GPS:n käyristä katsoa, mikä pari on luistotestissä kerännyt parhaat vauhdit..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti