maanantai 19. tammikuuta 2015

Testissä Exel X-Curve X-HMC100 sauvat

Pohjoisen reissulla oli ensitestissä mukana myös Exelin X-Curve-sauvat. Sauvamalli on sama, mitä Ole-Einar Björndahlen ja Daria Domratsheva käyttävät ampumahiihdon maailmancupissa.Ensimmäisillä työnnöillä lähinnä ihmetteli, että kuinka tämä mutkasauva voi toimia käytännössä. Ennakkoon pelkäsi myös, että saako sauvan helpommin työnnettyä suksien väliin tai jotain muuta vastaavaa. Varren mutkan ansiosta sauvan pitäisi antaa valmistajan mukaan lähes 20% lisää työntövoimaa.

Mutta kunhan matkaan päästiin, ja alkoi jälleen keskittyä vain hiihtämiseen, sauva tuntui todella hyvältä. Parilla ensimmäisellä lenkillä vertasin sitä edelliseen sauvaani, joka on myös Exel. Tässä edellisessä mallissa mutkalla on vain kahva. Ensituntuman mukaan X-Curve ei ainakaan hitaammalta tunnu, joskaan nyt kovin tieteelliselle tasolle vielä päästy. Joten uskotaan se, mitä Ole-Einar on kattavissa testeissään todennut.

Pyhävaaran päälle tultiin kevyesti mutkasauvoilla

Myös itsellä varsinkin ylämäkeen Wassberg-tekniikalla hiihtäessä ainakin tuntuu, että jaksaa helpommin jatkaa joka potkulle työntämistä pidempään kuin tavallisella suoralla sauvalla. Ja mikä tärkeintä, herättäähän nuo mutkasauvat muissa hiihtäjissä hauskasti huomiota..Iivon valinta on vielä perinteiset suorat Exel-sauvat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti