lauantai 31. tammikuuta 2015

Testissä Fitbit Charge HR, aktiivisuusranneke 24/7 sykkeenmittauksella

Sain tällä viikolla ensimmäisten joukossa käsiini Fitbit Charge HR - aktiivisuusrannekkeen. Laitteessa on kaikki tyypilliset aktiivisuusrannekkeiden ominaisuudet, mutta tämä mittari poikkeaa hyvin paljon muista vastaavista yhdellä merkittävällä tavalla: se mittaa ensimmäisenä laitteena maailmassa sykettä ranteesta 24/7.

Fitbit Charge HR

Täten se on ensäimmäinen laite, joka pystyy määrittämään ihmisen kokonaisrasituksen. Silti se kulkee mukana huomaamattomasti koko ajan. Ja tämä on todellakin ISO juttu.! (Sykevyöthän eivät edes toimi, ellei niissä ole kosteutta, eikä niitä kukaan muutenkaan pitäisi ainakaan kellon ympäri.)

Laite on kulkenut tätä kirjoittaessa matkassani reilut 2 vrk, ja olen mm hiihtänyt sinä aikana kaksi yli 20km lenkkiä. Vertailussa on ollut mukana perinteinen sykevyöllinen mittari, ja laitteen voi sanoa olevan hyvin tarkka myös tämän vertailun jälkeen. Joissakin lajeissa valmistaja suosittelee testaamaan, missä kohdassa rannetta laitetta kannatta pitää parhaan tarkkuuden saavuttamiseksi. Ainakin kävelyssä, juoksussa ja hiihdossa tuo normaali suositus, eli pari cm ranneluun yläpuolella toimii hyvin.

Pitäisi varmaan ottaa huominen vähän rauhallisemmin

Mittarin tärkein uusi ominaisuus ei ole suinkaan se, että se mittaa sykettä harjoituksen aikana, vaikka luonnollisesti tämäkin on enemmän kuin hieno asia. Suurin juttu on se, että se mittaa sekunnin välein sykettä koko päivän ajan, myös nukkuessa, ja pystyy täten kertomaan käyttäjälleen tarkasti tietoa hänen kokonaisrasituksestaan. Päivän leposykkeestä pystyy päättelemään nopeasti jos jotain on vialla, esim jos on tulossa sairaaksi, on stressaantunut tai vaikkapa harjoittelusta turhan rasittunut.

(kuva: fitbit)

Muista hyvistä ominaisuuksista mainittakoon mukava elastinen hihna, automaattinen unen määrän & laadun seuranta, puhelunnäyttö huomaamattomasti väristen, sekä pitkä akunkesto ottaen huomioon jatkuvan sykkeen mittauksen. Näppärä sovellus löytyy iOS:lle, Androidille sekä WP:lle, eikä synkronointiinkaan kulu liiemmin aikaa, vaikka siirrettävän datan määrä lienee melkoisen suuri.

Perjantain hiihtolenkki Ahvenistolla

Nihkeässä kelissä sai lykkiä tosissaan

Mielestäni todella tervetullut uutuus, uskon laitteen hyödyttävän kaikkia, ikään, sukupuoleen tai kuntoonkaan katsomatta. Varsinkaan siihen nähden, että Fitbit on kehittänyt Purepulse-sykesensorinsa itse, ei laitteen ovh-hintakaan ole aivan mahdoton: 159 euroa. Tietty kun valmistajalla on n 70% markkinaosuus maailman aktiivisuuslaitteista, niin resursseja kehitykseenkin löytyy.

Laitteesta lisää voi lukea tuolta:

Ja itselleen laitteen voi hankkia vaikkapa tuolta:
sales@a2finland.fi

(kuva: fitbit)

(kuva: fitbit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti