perjantai 14. kesäkuuta 2013

Testissä Suunto Ambit2 HR

Otin Suunto Ambit2 HR:n mukaan Karhunkierrokselle, pari päivää ja lähes 20 tuntia vaeltaessa oli hyvää aikaa tutustua tämän uuden huippumittarinkin ominaisuuksiin tarkemmin.

Ambit2:n versiot

Ja niitä kyllä riittää. Ambit2:sta, josta testissä oli Sapphire HR-versio, löytyy luonnollisesti kaikki toiminnot, mitä on tämän GPS:n sisältävän mallisarjan aloittaneessa Ambitissakin. Laitetta, sen toimintoja, toimivuutta ja ominaisuuksia on kehitetty entisestään. Suunnon suunnittelijat ovat selkeästi löytäneet jo lähes täydelliseltä paketilta tuntuneesta Ambitista vieläkin jotain hiottavaa ja parannettavaa.

Edelleen tästä mittarista löytyy helposti lajikohtaisesti muokattavissa oleva näyttö, erittäin monipuoliset sykeominaisuudet, GPS (matka, vauhti, reitti jne), barometri korkeusmittareineen, kompassi, monipuoliset ajanottotoiminnot, kiihtyvyysanturi, joukko hyviä navigaatio-ominaisuuksia, käyttäjien suunnittelemat Suunto appsit, jne jne.

Laitteen akku kestää yhdellä latauksella yhtäjaksoista liikuntaa 15 tuntia 1s tallennusvälillä ja 4 vrk 60s tallennusvälillä. Kellotilassa akku kestää erittäin pitkään, joten sitä ei tarvitse olla lataamassa koko ajan. Esim tällä lähes 2 vrk vaelluksella akusta kului vain n 1/3 osa, laite toki oli "pausella" yön ajan.

1.pv saldo 8h23min ja 32,8km vaellusta rinkka selässä

Tämä lyhyt vaellus meni helposti, siis akun keston puolesta

Kahden päivän saldo liikkeelläoloa 19h50min ja 71km

Mutta Ambit2 sisältää vielä joukon uusia toiminnallisuuksia, joista itse olen kokenyt tärkeimpinä tähän saakka:
- Multisport: voit vaihtaa lajia kesken harjoituksen, niiden latautuessa kuitenkin movescounttiin eroteltuna. Näin näet harjoituksien kokonaisvaikutuksen kulutuksineen ja rasittavuuksineen heti harjoituksen jälkeen, saaden oikeat arvot keskinopeuksista yms eri lajeissa.
- Parannetut uintiominaisuudet: määrittele uidessa radan mitta, ja kiihtyvyysanturi hoitaa altaanvälin aikojen ja matkan mittaamisen.
- Wattimittarin liitettävyys: kelloon pystyy halutessaan liittämään pyöräilyssä käytettävän wattimittarin ja näin senkin tiedot saa samaan paikkaan.

Kohdenavigointi, tuohon suuntaan 20,0km olisi Taivalköngäs

3D-kompassi on kätevä apuri suunnistaessa

Reittinavigointi pitää sinut polulla vaikka umpimetsässä

Tässä oli siis vain murto-osa toiminnallisuuksista, joita tuli testattua vaelluksella. Aiemmin keväällä on tullut tutustuttua mm multisport-, uinti- ja pyöräilymahdollisuuksiin:

Multisport-ominaisuuksista triathlon on esiohjelmoituna kelloon

Poljintehon mittarin voisi lisätä jos sellaisen omistaisi

Kaikenkaikkiaan laite on erittäin helppokäyttöinen monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta, ja erinomainen apuri lenkillä. Saat kaiken infon mitä tarvitset, ja nähden kuitenkin vain sen mitä haluat nähdä missäkin lajissa. Lisäksi kun olet ladannut harjoituksen Movescount.comiin, voit siirtää tiedoston myös mihin tahansa muuhunkin ohjelmaan, mitä ikinä oletkaan tottunut käyttämään (sports tracker, heiaheia, tms).

Näihin kuviin, tunnelmiin ja fiiliksiin tältä erää.!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti