sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hikinen taistelu Tapiolan hiekka/sepelikentällä

Lauantain pesäpallo-ottelu Espoon OtaKoppia vastaan piti ennakkokaavailun mukaan olla läpihuutojuttu. Mutta kuinkas kävikään.?

Saapuminen Tapiolan Tuulikujan hiekkakentälle herätti naurua ja itkua yhtäaikaisesti. Tällä mahtavan sepelinpaloja sisältävän hiekkapinnoitteen omaavalla kentällä kun ei ole koppeja, tai edes katosta, saati sitten vesipistettä tarjolla. Suihkuista nyt ei edes haaveiltukaan. Tämä lieneekin OtaKopin valttikortti pisteiden napsimiseen kesän kuluessa.

Tähän ansaan ei joukkueemme kuitenkaan astunut, vaan tilanne nollattiin heti alkuun. Kenttä kun on ihan yhtä huono molemmille joukkueille.

S.Sontag: "Oot sä kyllä melkonen linssilude"

Peli alkoi meidän komennossa, saimme rakennettua hyvin tilanteita, mutta pariin ensimmäiseen vuoropariin huonosti miestä kotipesään saakka. Ja kun kotijoukkue pelasi järkevällä taktiikalla turhia paloja välttäen, ja lyöden muutaman hyvän lyönnin, niin kolmannen vuoroparin tasoittavaan lähdettiinkin 3-2 tappioasemasa.

Onneksi juuri silloin ketsuppipullo aukesi sisäpelissäkin, parin kunnarin siivittämänä löimme taululle peräti 13 jouksua. Ja ensimmäinen jakso jäi kirjoihin & kansiin luvuin 3-15.

Toiselle jaksolle lähdettiin teesein "huolellista ja tarkkaa peruspeliä". Ja mitenkäs sitten se toteutuspuoli menikään.? Sisällä saatiin suhteellisen hyvin tilanteita aikaan, ja kyllähän Niemi-Nikkola & co lyö miestä kotiin jäätävällä prosentilla, ei siinä mitään. Yleensä 10 lyötyä kun riittää jaksovoittoon.

Pienen ulkopelimme haparoinnin ja muutaman vastustajan hyvän lyönnin seurauksena 4 vuoroparin tasoittavalle mentiin kuitenkin jännittävästä 8-10 tilanteesta. OtaKoppi ei saanut oikein mitään aikaan, mutta pyöritti peliä jälleen viisaasti viimeiseen mieheen saakka. Ykkös-kolmos-tilanne ja viimeinen lyöjä.

Joku olisi ehkä hoitanut tämän tilanteen toisin, mutta kotijoukkue päätti yrittää tilanteessa kolme kertaa läpilyöntiä. Ensin 2 laitonta, ja viimeisenä veto kolmospesän päälle. Pallo onnistui tietenkin vielä pomppaamaan jostain sepelinpalasta n 1m ennen 3-polttajana pelanneen allekirjoittaneen räpylää, mutta onneksi sain sen kuitenkin kiinni, ja tallustin pallo kädessä 3-pesään.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, 3 pistettä taskuun luvuin 0-2, jaksoin 3-15, 9-10. Mutta huomattavasti vaikeammin nämä pisteet irtosi, kuin oli suunniteltu. Siitä hatunnosto vastustajan taktiikallekin, koska ei mekään pienestä huolimattomuudesta huolimatta huonosti pelattu.

Päivän tehomiehinä häärivät Antti Väistö (3/6), kunnarimiehet Antti Luukkanen (1+2/5) & Ville Peltonen (1+2/4), Otto Vesala (2/3) ja Mikael Mantila (1/4). Tänään jälleen 7 lyötyä yksitellen naputellut Timo Niemi-Nikkola on kauden aikana lyönyt jo käsittämättömät 34 juoksua.!

Seuraava koitoksemme onkin vasta 11.7. jolloin Lahti saapuu vieraaksemme Hämeensaareen. Siispä kaikki sankoin joukoin paikalle katsomaan klo 18 alkaen, kun kotijoukkue jatkaa pisteiden metsästystä sarjakärjessä.


Hämeen Sanomat 30.6.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti