sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Jämi 21 Run - kisaraportti

Nyt pitää vissiin kirjoittaa jo kattava raportti, onhan tapahtumasta kuitenkin jo 2 viikkoa aikaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - ja niin edespäin.


Kisakeskus alkaa jo käydä tutuksi


Jämin 21km maastojuoksuun tuli lähdettyä kohtuullisen luottavaisin mielin, muutamat reippaammat lenkit olivat sujuneet yllättävän hyvin tapahtuman alla. Vielä kun olo tuntui verytellessä hyvältä, niin päätös noin 5min/km alkuvauhdista oli syntynyt. Lähes varmasti oli tiedossa että loppumatkasta jalka tulee joka tapauksessa painamaan, ja vauhti hiipumaan, tuolla vauhdilla voisi ehkä juuri tavoitella sitä 1h 50min alitusta.

Lähtölaukaus on pamahtanut klo 11

Juoksijanauha etenee kiitoradan reunaa

Alku tuntui suhteellisen hyvälle ja kevyelle, mikä oli luonnollisesti helpottava tuntemus. Hyvän ja huonon juoksupäivän ero kun on tällä reenimäärällä melkoisen suuri. Takana oli koko alkuvuoden ajalta vain n 15 juoksulenkkiä.

Rentoa menoa n 6km kohdalla

Jämin reitti kulkee pururadan pohjia sekä kangasmetsän polkuja pitkin, nousua kertyy 275 metriä tuolla maastopuolimaratonilla, joten ihan tasaisessa maastossa ei juosta. Lisäksi polunpohja upottaa paikoin (ainakin näin painavaa kaveria) hiukan. Maastot ja maisemat ovat mukavia, ja järjestelyt myöskin hyvällä tasolla.

Jokaisella juottopaikalla tuli otettua sekä urheilujuomaa, että vettä, lisäksi mukanani oli pari energiageeliä. Tämäkin tuntui olevan toimiva resepti tänään. Keskivauhti pysyi alle 5min/km ensimmäiset 6km, sitten parin pidemmän ylämäen johdosta painuttiin hiukan sen päälle. Tavoitetahti oli alle 5´14, joten hyvä marginaali oli edelleen lopun himmaamiseen.

Matka taittui jopa ihmetyttävän kevyesti aina viimeisille kilometreille saakka, jotka joutui jo juoksemaan  kieli keskellä suuta, koska takareisien krampit alkoivat olemaan erittäin lähellä. Loppuun saakka päästiin kuitenkin tällä kertaa ilman ongelmia, joten voin todeta vauhdin olleen melkolailla optimaalinen kuntoon nähden.

Vielä viimeiset rutistukset maalisuoralla

Maaliin tultiin kellon näyttäessä 1:48:47, joten yksi näistä kolmesta Jämin 147 triplan osakilpailuista meni sentään suunnitelman mukaisesti. Ja tämähän oli se ennakkoon eniten pelkäämäni osio..

Koko triplan osalta tulokset ovat alla, hommahan meni pahasti penkin alle hiihdon vatsakramppien ja varsinkin pyöräilyn jalkakramppien vuoksi. Onneksi tosiaan sentään viimeisen osan sai suoritettua kunnialla, ei jäänyt aivan niin huono maku suuhun koko hommasta. Jälleen jäi ainakin parannettavaa seuraavalle vuodelle.

Juoksun voitto jolkotteli aivan käsittämättömän kovalla ajalla Mr Lewis Korir, 1:08:47. Tämähän siis tekee tuollaisen 3´12min/km avg:n. Hurja ukko.!


Triplan voittajat ja palkintoshekit

Reissun statistiikat

Juoksureitti

Korkeus- ja vauhtikäppyrä

Suunto Ambit2:n koko statistiikka:

Mikähän olisi seuraava koitos, onkin sitten jo pahempi kysymys. Ainakin hetki siihen varmaankin kestää. Joku alkutalven hiihtokisa kenties..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti