sunnuntai 15. syyskuuta 2013

KiipFit - aurinkoinen kuntotapahtuma

Aurinkoinen keli ja mieli, siinä päällimmäiset ajatukset eilisen KiipFit-kuntotapahtuman jäljiltä. Itse olin tällä kertaa tapahtumassa töissä Suunnon esittelypisteellä, mutta laitoin erään osallistujan käteen Suunto Ambit2:n, jotta saisimme reitistä entistä tarkempaa dataa seuraavia vuosia varten.

Tapahtumassa oli mukana kilpailijoita ja kuntoilijoita laidasta laitaan. Klo 11 lähteneelle 10km matkalle sai startata kilpa- tai kuntosarjassa, sauvatkin oli joillakin mukana. Tälle matkalle lähti reilut 200 osallistujaa, hymyillen kilpaa auringon kanssa sekä lähdössä että maalissa.

Tapahtumaan starttasi yhteensä yli 400 osallistujaa

Suunto oli hyvin esillä tapahtumassa

21,1km maastopuolimarathonille starttasi myös yli 200 kilpailijaa, heillä ilme ehkä hiukan totisempi, koska reitin tiedettiin olevan melkoisen kova. Molemmat reitit kulkevat pääosin pieniä polkuja pitkin, ja nousuja sekä tiukkojakin käännöksiä on matkalla varmasti riittävästi sopivaan oman kuntonsa haastamiseen. Tekninen kangaspolkumaasto sekä upeat harjumaisemat ovatkin varmasti ne tekijät, joiden ansiosta osallistujat ovat luonnehtineet reittiä muun muassa "maailman kauneimmaksi maastopuolimarathoniksi".

Kärjessä mennään tiukalla tahdilla

Kuvaa starttisuoralta

Perässä tullaan jo hiukan leppoisammin

Itse kilpailua en päässyt matkan varrelle katsomaan, mutta koska reitti kulkee niitä maastoja ja polkuja pitkin, joita olen koko nuoruuteni juossut, pyöräillyt ja hiihtänyt ristiin rastiin, voin todellakin hyvin ymmärtää kommentit upeista poluista ja kauniista maisemista. Huoltopisteitä on myöskin tässä tapahtumassa riittävästi, joten nesteet tai energiat eivät varmastikaan pääse loppumaan KiipFittiin osallistuessa.

 Päivän nopein sai kaiken itsestään irti

Naisten sarjan kärkikolmikko

Tulokset 2013:

21,1km reitti kulkee Kiipulan ja Turengin metsissä

21,1km reittiprofiili saatin tarkasti Suunto Ambit2:sta

Lisää Movescount.com:n dataa matkasta:

Reitillä on siis peräti 400 metriä nousua ja kun maasto kulkee muutenkin pääosin polkuja pitkin, voidaan todellakin puhua maastopuolimarathonista. Tapahtuma on siis todella paljon erilainen kuin tasamaan asfaltilla juostavat normaalit puolimarathonit. Uskoisin että haastavuudestaan huolimatta reitti ja maasto ovat osallistujille kuitenkin pikitietä mielekkäämmät ja kehollekin armeliaammat, asfaltilla nivelet ovat kovilla kun alusta ei jousta yhtään. Mielikin pysyy vireänä, kun polku mutkittelee juoksijan edessä koko 21,1km matkan ajan.

Ensi kesänä aion itsekin lähteä mukaan juoksemaan, sen verran hyviltä kaikkien juoksijoiden kommentit tämän vuoden tapahtumasta kuulostivat. Lähde sinäkin mukaan haastamaan itsesi kunnolla.!

Hämeen Sanomat 15.9.2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti