keskiviikko 7. elokuuta 2013

Hauhon jokamiestriathlon vesisateessa

Alla 5 päivän sisään Jämi 84MTB ja 2 pesispeliä, ei ihme ettei olo ollut kovinkaan tuore Hauhon koitoksen alla. Reilu tunti ennen starttia alkoi vielä satamaan vettä, jottei homma kävisi liian helpoksi.

Mutta eipä siinä, mukaan viivalle vaan, kyllähän tämäkin läpi taaplataan kun on kerran ilmoittauduttu. Kisapaikalle lähtö tosin viivästyi siinä määrin, että valmistelu meni melko hätäiseksi. Tämän en uskonut tosin vaikuttavat suoritukseen millään tavalla. Viime vuoden kaltaiseen tulokseen ei tällä kertaa olisi missään tapauksessa mahdollisuuksia.

Yleinen sarja lähtee liikkeelle seuraavan ryhmän odottaessa vuoroaan

Vaikkei mitään odotuksia ollutkaan, niin uinnin takkuisuus tuli kyllä yllätyksenä. Happea ei meinannut riittää millään, kai se on sitten uskottava että mies on täysin väsyksissä viime päivien koitoksien johdosta. Aamusta saakka vaivannut pieni putkien tukkoisuus ei myöskään auttanut olotilaa ja hengittämistä muiden pärskiessä vieressä. Ajatuksena oli jälleen että kumpa täältä pääsisi vaan pois, ja 200m uintimatka tuntui todella pitkältä.

Kärki ui kovaa

Ja loppuihan se polskinta myös omalta osalta

Siitä sitten kankea hölkkä mäkeä ylös vaihtopaikallle, missä odotti sateessa jo valmiiksi kastuneet pyöräilykamppeet. Paita päälle, kengät jalkaan, kypärä päähän ja menoksi.

Vaihtopaikalla

Ennen vaihtoalueen rajaa ei saa ajaa

Sitten satulaan kampeamaan

Jalat oli alusta saakka voimattoman tuntuiset myös pyöräilyssä, sade teki varsinkin tästä osiosta erityisen raskaan muutenkin. Tänä vuonna ei osunut kohdalle mitään sopivaa vauhtia menevää letkaa, joten pyörittelin koko 10km osuuden aikalailla yksin. Muutama tuli ohitettua, joidenkin mennessä niin lujaa myös ohitse, ettei perään ollut mitään asiaa.

Jarrutus pyöräilyn jälkeen vaihtoviivan lähestyessä

Lenkkareiden vaihto ja 3km maastojuoksuosuudelle

Ei ollut kauhea yllätys, ettei jalat meinanneet millään lähteä toimimaan myöskään juoksussa. Jälleen jonkun ohitin, mutta enemmän porukkaa lappasi kylläkin takaa ohi. Ihan kaikkea en saanut edes puristettua itsestäni irti, sellaista juoksun ja hölkän sekoitusta raahauduin eteenpäin.

Vihdoin kosteahkolla maalisuoralla

Tätä kirjoittaessani en vielä tiedä tuloksia, ehkä hyvä niin. En ehkä odottanut tapahtuman menevän sentään näin alakanttiin. Mutta kelistä ja miehen alavireisyydestä huolimatta, pakko antaa jälleen suuri tunnustus järjestäjille. Tapahtuman kehittäjän Mikko Reitin joukkiot olivat saaneet kaikki sujumaan sateesta huolimatta erinomaisen hienosti, ja kannustusta riitti matkan varrella.

Kiitos jälleen myös huolto- ja valokuvaustiimilleni. Kai yksi henkilö voi useampaa tehtävää hoitaessaan muodostaa tiimin..?

Nyt saa onneksi levätä ja palautua hetken aikaa, seuraava fyysisempi koitos on vasta sunnuntaina, kun matkaamme Kouvolan vieraaksi pesäpallon saralla. Kilpakentiltä en tosin aio vetäytyä tässäkään välissä, heti huomenaamulla klo 7:30-9:30 pitäisi olla Audi Business Aamun viimeisessä Suomen pudotuspelissä Linna Golfissa ja pe&la menee Yrittäjien SM-golfissa Pickalassa, tällä työkeikalla pääsen onneksi myös mukaan kisaamaan.

Seuraava kisaraportti siis luvassa todennäköisesti jo huomenna.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti