sunnuntai 4. elokuuta 2013

Pitkästä aikaa kotikentällä Hämeensaaressa

Jämin maastopyöräilystä palautumiseen jäi lyhyt aika, koska jo tänään sunnuntaina koitti paluu kilpakentille pesäpallon saralla. Vuorossa oli ottelu Espoota vastaan kotiareenalla. Edellisestä kotipelistä olikin vierähtänyt aikaa jo 3,5 vkoa, mikä on outoa näin keskellä kesää. Omat jalat tuntuivat yllättävän hyviltä pelin alla, ottaen huomioon kuinka pitkään reidet kramppailivat eilisessä koitoksessa.

Yleisöä oli ilmestynyt paikalle jälleen ilahduttavan paljon, varmaankin kotijoukkueen hyvät otteet, erinomainen pelisää (+27 pilvetön aurinko) ja kioskin hyvät palvelutkin vaikuttivat asiaan.

Ensimmäinen vuoropari oli kaksijakoinen, ensin löimme sisällä mukavat 7 juoksua, mutta annoimme myös vastustajalle yhden hyvän lyönnin ja lepsun ulkopelin seurauksena 5 takaisin. Oli skarppaamisen paikka. Ulkopeli oli hiukan flegmaattista koko ensimmäisen jakson, mutta sisällä onnistuimme erinomaisesti. Jakson päätöslukemat kirjattiin luvuin 19-6.

Toiselle jaksolle lähdettiin parantamaan ulkopeliä, ja pitämään järkevä joukkuepeli sisävuoroissa. Se onnistuikin hienosti, koska toisella jaksolla ulkona nähtiin terävöitynyt juokkue, eikä lepsuilua enää esiintynyt. Kun sisäpeli pysyi ensimmäisen jakson tasolla, niin tuloksena oli 14-1 jaksovoitto. Ja 3 pistettä lisää tilille.

Päivän tehomiehinä hääräsivät: Mantila ja Vartiainen 1+6/5, Luukkanen 1+3/4, Peltonen 1+1/6 ja Väistö 2/4. Tilastot tarkemmin voi lukea alta.

Joukkueemme jatkaa ylivoimaisessa sarjakärjessä, ja etenee varman oloisesti kohden syksyn nousukarsintaa. Toki sen varmistamiseksi pitänee vielä pari peliä voittaa. Nousukarsinta on muuten aivan käsittämättömästi yhdestä(!!!) pelistä kiinni. Joten syytä on joka tapauksessa pitää hyvä rytmi yllä läpi kesän, ja pelata jokaisen vuoroparin voitosta, jottei tilanne tule yllätyksenä syksyllä. Siis olettaen että sinne saakka pääsemme.

No niin, se siitä analysoinnista sitten taas. Paluu pelikentille koittaa jo huomenna, kun matkaamme vieraaksi Hyvinkään Sveitsin hiekkakentälle. Hyvinkää riisti kotikentältämme tähän saakka ainoan kauden aikana menettämämme pisteen, enempää emme heille aiokaan kauden aikana luovuttaa. Samalla tämä varsin lyöntivoimainen kotijoukkue varmasti janoaa revanssia, ja yrittää kaikkensa, ettei matkaamme lähtisi yhtään pistettä tältä matkalta.

Nähtäväksi jää kuinka käy. Ja tämän päivän ottelun lehtileike seurannee perästä huomenna..