torstai 8. elokuuta 2013

Viron semifinaalipaikka taskussa

Torstaiaamu, kello soittaa klo 5:45. Ulkona on hiukan hämärää ja sataa vettä. Eihän siinä, golfkamat päälle ja kentälle. On nimittäin jälleen Audi Business Aamun Playoff aamu. Hämeenlinnan lohkosta oli enää 4 joukkuetta jäljellä, ja tarjolla kaksi paikkaa Viron semifinaalissa, Estonia Golf & Country Clubilla. Taisteluparit olivat Linna Golf vs Mapos, ja Rotor Form vs SS-Team. Voitolla siis Viron reissuuna, ja häviöllä lämmintä kättä. Peli on kovaa ja niin kuuluukin.

Rotorin joukkue ready to go, kuten myös Elmo Keskitalo

Lähimme matkaan Linna Golfin 18.väylältä, ja pelasimme siis kentän takaysiä. Ensimmäisellä väylällä meillä oli ilmeisesti vielä unihiekkaa silmissä, kun parin sadekuuron kastelemana tuunasimme parini ja kollegani Pasi Järvisen kanssa hiukan eri reittejä tuplabogit korttiin. SS-Team antoi tasoitusta 10.väylällä, joka siis oli päivän toinen väylämme, teimme Pablon kanssa molemmat par:it, ja tilanne oli näin tasan. Jo ilmeistäkin näki, että annetut reiät oli tässä, nyt alkoi totinen taistelu Viron semifinaalipaikasta.

11. väylällä olimme Pasin kanssa jälleen molemmat lähellä birdietä, kuten myös 12. väylällä, mutta emme saaneet putteja sisään. 12. reillä vastusta ei saanut par:ia aikaan, joten olimme 1up. 13 reiällä tuli jälleen par-jako. Mainittakoon että väylillä 10-13 Pasi oli lähempänä puttaamassa birdietä, ja pelaten tasaisen hyvin.

14. väylällä onnistuin lyömään lähestymisen 1,5 metriin ja upotin birdien, ja siirryimme 2up, kun 3 väylää oli jäljellä. Tilanne alkoi jo näyttää erittäin hyvältä, kun sain 15.reiällä lähestymiseni 5 metriin, vastustajan paremman pallon ollessa n 15metrissä. Birdie jäi n 2cm päähän, ja SS-Team sai 3 metrin par-putin sisään selkä seinää vasten, joten taistelu jatkui.

16.väylällä, joka on 140m par3, pääsin avaamaan ensimmäisenä, lyöden kevyen rauta-8:n vastavireeseen pienellä fade-kierteellä. Pallo päätyi 1m84cm päähän reiästä (tässä oli Olvin erikoiskilpailu, jonka myös voitin, siksi tulos mitattiin), ja peli oli käytännössä ohi. Hyvin pelannut taistelutoverini Pablo ehti puttaamaan par:insa sisään, tasaten sillä reiän, joten birdietäni minun ei enää tarvinnut edes upottaa. Kaikki kunnia myös vastustajalle, joka taisteli erinomaisesti koko aamun. Hyvin piti pelata voittaakseen reiän.

Rotor siis voitti pelin 2/1 tuloksella, ja jatkaa matkaansa Viron semifinaaliin, joka pelataan 2.9. Toisesta aamun ottelusta Viroon pääsi Mapos, joka voitti Linna Golfin jatkoreiän jälkeen. Siellä pelataan jälleen toista paria vastaan, joka muuten arvotaan menomatkalla Tallinkin laivalla. Tämän 18-reiän ottelun voittaja pääseekin sitten jo finaaliin, joka golfataan lokakuun puolivälissä PGA Catalunyassa, Barcelonassa. Tuttu paikka muuten, olen ollut siellä jo 6 kertaa, paikka kun on Linna Golfin kanssa samaan European Tour Courses - ketjuun kuuluva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti