maanantai 12. elokuuta 2013

Lohkovoittoa varmistamassa Kouvolassa

Todellinen kisaviikko huipentui sunnuntai-iltana pelireissulla Kouvolan vieraaksi. Peli pelattiin Kuusankosken tekonurmella, ja matkaan lähdettiin nostalgisesti 16-paikkaisella minibussilla.

Kouvola oli uhonnut jossain sosiaalisen median palstoilla haastavansa meidät, vaikka eroa oli jo ennen peliä 10 pistettä, ja jäljellä oli 4 peliä, eli yhteensä maksimissaan 12 pistettä saalistettavana. Kouvola oli siis ennen ottelua lohkomme kakkospaikalla.

Saapuminen Kuusankoskelle paljasti vastustajan joukkueen olevan pääosin junioreista koostuva, joskin kokoonpanosta löytyi jälleen myös superin kokemusta. Ennakkosuosikin asemamme kuitenkin vahvistui myös tähän koitokseen.

Peli alkoi vähän kaksijakoisissa merkeissä, heti ensimmäiseen vuoropariin onnistuimme tekemään 5 juoksua, mutta ulkopeli oli hieman flegmaattista. Kun vastustaja ei pystynyt muutamista hyvistä lyönneistä huolimatta esittemään ihmeitä, niin johtomme ei ollut missään vaiheessa kuitenkaan uhattuna. Jakso kirjattiin meille luvuin 2-8.

Tuttu tehomies Peltonen mukana etuväärässä

Pallo ruutuun ja ajolähtö on jälleen valmis

Toisella jaksolla emme saaneet sisäpeliä kulkemaan alkuunkaan, jälleen pelkät rutiinisuoritukset olisivat riittäneet tämänkin vastustajan ulkokenttää vastaan. Huonoja ratkaisuja väärillä hetkillä, ja kahden palon lyöntivuoroja nähtiin liikaa. Jaksoa sotki myöskin 2 vuoroparia kestänyt kaatosade, josta huolimatta tuomarit eivät kuitenkaan keskeyttäneet peliä. Kun ulkopeli oli samalla edelleen lepsua, niin jouduimme pitkästä aikaa antamaan pisteen vastustajalle, Kouvolan viedessä jakson juoksuin 4-2.

Strategia valmistuu toiselle jaksolle

Sateen tauotessa seurasi supervuoropari, jonka päätimme voittaa. Tavoitteena ollut nopea ulkovuoro ja kolme paloa toteutui, ja sitten sisälle. Saimme heti tilanteen luotua, ja toisella yrityksellä ratkaisijaksi nousi, yllätys yllätys, Timo Niemi-Nikkola, joka löi allekirjoittaneen kotipesän turviin.

Tilanne päälle Luukkasen voimin

Ja Niemi-Nikkolan tiuku ratkaisee jälleen

Siispä lohkovoitto varmistui ja samalla myös pääsy nousupeleihin. Mutta nyt vielä katse loppuihin runkosarjan peleihin, joissa hiotaan ote kuntoon kauden tärkeimpiä otteluja varten. Jokainen vuoropari, jakso ja ottelu ovat edelleen tärkeitä, eikä lepsuiluun ole todellakaan varaa.

Seuraava kotipeli on torstaina 15.8. klo 18 Hämeensaaren laguunilla. Vieraakseemme saapuu paikallisvastustaja Lammi, joten tunnelatausta riittää varmasti.